Κοντά στο 20% είναι αυξημένες οι τιμές των διαμερισμάτων στην Πάτρα, στο σαφάρι που ήδη έχει ξεκινήσει από τους φοιτητές και τους γονείς για την αναζήτηση της ιδανικής φοιτητικής κατοικίας.

Οι αυξήσεις των τιμών, σε σύγκριση με άλλες πόλεις, είναι συγκρατημένες, ωστόσο είναι αισθητές στην τσέπη των γονιών που έτσι και αλλιώς δυσκολεύονται οικονομικά στο να ανταποκριθούν στα έξοδα που έχει ένας φοιτητές που σπουδάζει μακριά από την βάση του.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες της αγοράς ακινήτων η ζήτηση φέτος είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά και το γεγονός αυτό έχει να κάνει με την κατάργηση των τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών που λειτουργούσαν εκτός της Πάτρας.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν για ένα επιπλέον αριθμό σπουδαστών, της τάξεως των 2.000 στον αριθμό που έχουν έρθει στην Πάτρα για να βρουν κατοικία, πέρα από τους πρωτοετείς οι οποίοι έχουν ξεκινήσει το ψάξιμο από τη στιγμή που οι βάσεις για πρώτη φορά στα χρονικά ανακοινώθηκαν τόσο νωρίς.

Παράλληλα, σημαντικό ρόλο στην αύξηση της ζήτησης φέτος στην φοιτητική κατοικία παίζει και ο παράγοντας της πανδημίας αφού την φετινή χρονιά δεν υπάρχει το θέμα της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης που πέρυσι είχε λειτουργήσει ανασταλτικά.

Πάντως, ήδη στην Πάτρα μετά την ανακοίνωση των βάσεων έχουν έρθει αρκετοί φοιτητές και είναι χαρακτηριστικό ότι ορισμένα μεσιτικά γραφεία στα οποία απευθύνθηκαν για να τους εξυπηρετήσουν ήταν το Σαββατοκύριακο γεμάτα από κόσμο, από νεαρούς και νεαρές με τους γονείς τους.

Φέτος, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις των επαγγελματιών, λόγω της μεγάλης ζήτησης θα καλυφθούν σύντομα τα διαθέσιμα διαμερίσματα, ειδικότερα στο κέντρο της Πάτρας, στην ακτίνα Ψηλαλώνια – Αγίας Σοφίας.

Ήδη στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει θέμα και τα άδεια διαμερίσματα δεν είναι πολλά. Για αυτό και οι φοιτητές θα πρέπει να σπεύσουν από τώρα και να μην περιμένουν το τέλος του Αυγούστου.