Ανεβασμένη είναι η περιοχή του Αγίου Βασιλείου στην Πάτρα, το φετινό καλοκαίρι, με την παραλία να γεμίζει από κόσμο τόσο τις καθημερινές, όσο κυρίως τα Σαββατοκύριακα.

Πρόκειται για μία παραλία άλλωστε που βρίσκεται κοντά στον αστικό ιστό της πόλης, δεν χρειάζεται να διανύσει κανείς χιλιόμετρα και για να πάει και που αποτελεί εδώ και χρόνια μία από τις κλασικές εξορμήσεις των Πατρινών για μπάνιο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων του Αγίου Βασιλείου ζει μόνιμα σε αυτή την όμορφη κοινότητα του δημοτικού διαμερίσματος του Ρίου, ωστόσο τους καλοκαιρινούς μήνες δεν είναι λίγοι αυτοί που μισθώνουν ακίνητα για μεγάλο διάστημα, κάνοντας έτσι τις διακοπές τους, σε ένα κοντινό μέρος στην Πάτρα.

Πάντως, σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του Αγίου Βασιλείου έχουν παίξει και τα παραλιακά καταστήματα που βρίσκονται στην περιοχή, προσφέροντας πολλών ειδών υπηρεσίες και σε καλές τιμές, καθώς στον παραλιακό δρόμο (αλλά και στους γύρω δρόμους) υπάρχουν από καφετέριες και all day bars έως και ταβέρνες και ψησταριές. 

Ο Άγιος Βασίλης, έτσι είναι στα πάνω του αυτό το καλοκαίρι, με τον κόσμο να αγαπάει την συγκεκριμένη παραλία για τα κρύα και τα καθαρά νερά της, αλλά και το γεγονός ότι βρίσκεται κοντά στην Πάτρα. Μειονέκτημα φυσικά για όσους δεν έχουν αμάξι είναι ότι έχουν σταματήσει λόγω των έργων για το σύγχρονο τρένο τα δρομολόγια του Προαστιακού.