Ένα απρόσμενο φιλί στο φινάλε στη Γη της Ελιάς θα προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων στο δεύτερο κύκλο της σειράς.

Η Μυρτάλη πλέον είναι πρόθυμη να γυρίσει σελίδα στη ζωή της κι, όπως ήδη έχουμε δει, έχει έρθει πολύ κοντά με τον ανιψιό του Λυκούργου, τον Χρήστο.

Το γεγονός όμως πως ο τελευταίος δεν ξεκαθαρίζει τη σχέση τους και πάει τα πράγματα πολύ αργά, στρέφουν την Μυρτάλη στον Αλέξη, με τον οποίο ανταλλάσσει ένα παθιασμένο φιλί.

Σύμφωνα με το MyTv και τον Παναγιώτη Μουλόπουλο, η Μυρτάλη πανικοβάλλεται ύστερα από το φιλί και το βάζει στα πόδια.

Ο Αλέξης την κυνηγά για να το συζητήσουν κι όταν έρχονται ξανά τετ α τετ, η ατμόσφαιρα μεταξύ τους είναι ηλεκτρισμένη. Παρά το γεγονός, πως η Μυρτάλη προσπαθεί να πείσει τον εαυτό της πως όλο αυτό ήταν ένα τεράστιο λάθος, ο Αλέξης την αρπάζει και τη φιλά ξανά με την ίδια να ανταποκρίνεται θετικά κι όλα ανατρέπονται ριζικά.

Στη συνέχεια η Μυρτάλη πιέζει τον Χρήστο να συζητήσουν για το τι είδους σχέση έχουν και να προχωρήσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Ωστόσο συναντά ένα τείχος από τον Χρήστο κι αδυνατεί να κατανοήσει τι ακριβώς συμβαίνει με αποτέλεσμα να είναι μπερδεμένη. Εξακολουθεί να περιμένει τον Χρήστο αλλά ταυτόχρονα ικανοποιεί κάθε ερωτική της φαντασία με τον Αλέξη, τον οποίο δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό της.

Κάτι που δεν αργεί να αντιληφθεί η Μαργαρίτα, η οποία την έχει δει να φιλιέται με τον μονάκριβο γιο της κι αποφασίζει να παρέμβει για να προλάβει τα χειρότερα.