Μια σημαντική εξέλιξη που δίνει μια άλλη δυναμική στην περιοχή των Αραχωβιτίκων και έρχεται για να ενισχύσει τον ξενοδοχειακό στόλο της Πάτρας, έλαβε χώρα τις περασμένες ημέρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σωτήρη Παπανδρέου στην «Πελοπόννησο» το εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο «Alexander Bay», στην περιοχή των Αραχωβιτίκων της Πάτρας αποκτήθηκε από την εταιρεία διαχείρισης ακινήτων «Μπλε Κέδρος» των αδελφών Παύλου και Μιχάλη Ευμορφίδη.

Πρόκειται για τα αδέλφια που είναι γνωστά στον ευρύτερο επιχειρηματικό κόσμο κυρίως μέσα από την ενασχόληση τους με την εταιρεία στρωμάτων και προϊόντων ύπνου Coco - Mat η οποία δραστηριοποιείται και στην Πάτρα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η απόκτηση του «Alexander Bay» έγινε έναντι τιμήματος 1,8 εκατ. ευρώ, σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό που διενεργήθηκε χθες και ο οποίος ξεκίνησε με τιμή πρώτης προσφοράς το ποσό του 1.325.350 ευρώ, γεγονός που καταδεικνύει πως υπήρξε ενδιαφέρον και από άλλους υποψήφιους αγοραστές.

Το ακίνητο ανήκε σε ξενοδοχειακή και οικοδομική εταιρεία του πατρινού επιχειρηματία Κωνσταντίνου Αντζουλάτου και είχε κατασχεθεί εδώ και πολύ καιρό. Η εκποίησή του έγινε από την εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων CEPAL.

Το παραθαλάσσιο ακίνητο βρίσκεται εντός του οικισμού Αραχωβιτίκων του δήμου Ρίου και είναι συνολικής επιφάνειας 21.625 τ.μ. με κτιριακό συγκρότημα εμβαδού 5.373 τμ που λειτουργούσε ως ξενοδοχείο Β’ τάξης.

Το οικόπεδο έχει πρόσωπο με παλαιά εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου και τμήμα καταλαμβάνεται από ζώνη παραλίας έκτασης 714 τ.μ. το οποίο προορίζεται για κοινόχρηστος χώρος μετά τη συντέλεση της απαλλοτριωτικής διαδικασίας. Πρόκειται, για εγκαταλελειμμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα με ημιτελή κτίρια που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’70 και λειτούργησε για μια περίοδο λίγων χρόνων.

Με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν στόχος της αγοράς αυτού του παραθαλάσσιου φιλέτου από την εταιρεία διαχείρισης Ακινήτων «Μπλε Κέδρος» είναι η διαμόρφωση μιας ξενοδοχειακής μονάδα πέντε αστέρων.  Γεγονός που θα δώσει τουριστική πνοή στα Αραχωβίτικα πέρα από την αξιοποίηση του ακινήτου και θα φέρει θέσεις εργασίας.

Πληροφορίες από "Πελοπόννησο".