Στις αποθήκες του δήμου Πατρεών στις εγκαταστάσεις του Παμπελοποννησιακού Σταδίου εξακολουθούν και βρίσκονται τα κοινόχρηστα ποδήλατα, με το σύστημα να παραμένει εκτός χρήσης και το όλο δίκτυο να απουσιάζει από την καθημερινότητα της πόλης.

Μιας πόλης που έχει τη δυναμική και την πρόθεση για να αυξήσει την χρήση του ποδηλάτου εντός του αστικού ιστού, μειώνοντας έτσι την διέλευση των οχημάτων από το ιστορικό της κέντρο.

Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδημαρχεία του δήμου το σύστημα θα παραμείνει εκτός χρήσης μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου, αλλά και τα έργα υποδομής που αφορούν το ποδήλατο.

Όπως είναι γνωστό μέσα από την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Κάτω Πόλης θα διαμορφωθεί ένα δίκτυο ποδηλατόδρομων που θα ενώνεται με τον παραλιακό ποδηλατόδρομο, ένα έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Με την ολοκλήρωση των έργων αυτών θα βγουν και τα κοινόχρηστα ποδήλατα στους δρόμους, με τους αρμοδίους να θεωρούν ότι πλέον θα έχουν μπει οι βάσεις για την καθιέρωση του συστήματος αυτού, αλλά και του δικτύου που αναμένεται να ακολουθήσει, αυτών ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Μέσα από τα έργα αυτά και λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές μελέτες για την κινητικότητα και κυρίως τον σχεδιασμό της βιώσιμης αστικής κινητικότητας θα αποφασιστούν και οι θέσεις των σημείων που θα εγκατασταθούν οι σταθμοί.

Σημειώνουμε ότι το σύστημα των κοινόχρηστων ποδηλάτων είχε βγει στους δρόμους της Πάτρας πριν από παραπάνω από μία πενταετία, ξεκίνησε δυναμικά, με ολοένα και περισσότερους Πατρινούς να αποκτούν την κάρτα χρήσης, όμως, στη συνέχεια μετά από μπαράζ βανδαλισμών που έγιναν, το σύστημα αποσύρθηκε. Κι από τότε παρά τις προσπάθειες που έγιναν κατά καιρούς είναι εκτός χρήσης.