Συναγερμός επικρατεί στην πυροσβεστική υπηρεσία στην ευρύτερη περιοχή, καθώς τα περιστατικά πυρκαγιών είναι σε καθημερινή βάση και μάλιστα σε αρκετά και διαφορετικά μέτωπα. Χαρακτηριστική ήταν η χτεσινή μέρα, όπου στην Ηλεία, ξέσπασαν δύο επικίνδυνες φωτιές, ενώ άλλη μια ξέσπασε στην περιοχή της Κορινθίας.


Ο νομός που προβληματίζει τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής υπηρεσίας είναι η Ηλεία, όπου ξεσπούν συνεχώς εστίες και μάλιστα σε συγκεκριμένες περιοχές. Μια από αυτές είναι η περιοχή της Λινίσταινας στην Ανδρίτσαινα, όπου τα τελευταία 24ωρα έχουν σημειωθεί 3 φωτιές, η μία μάλιστα στη μία τα ξημερώματα και η τελευταία, το μεσημέρι του Σαββάτου. "Πράγματι τις τελευταίες ημέρες είχαμε και άλλες πυρκαγιές στη Λινίσταινα και όλες τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο. Αυτή τη στιγμή ήδη το ανακριτικό της υπηρεσίας μας κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να διαπιστώσει το τι ακριβώς συμβαίνει", σημειώνει ο συντονιστής της πυροσβεστικής για τη Νότια Ελλάδα, Νίκος Ρουμελιωτης.


Την ίδια ώρα, μια άλλη φωτιά ξεσπούσε στην περιοχή της Αγίας Κυριακής στην Ηλεία. Οι φλόγες άρχισαν να παίρνουν διαστάσεις και ευτυχώς η εμπλοκή εναέριων μέσων, εμπόδισε την γρήγορη εξάπλωση της. Ισχυρές επίγειες δυνάμεις, κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο, αργά το απόγευμα. "Το τελευταίο διάστημα οι πυρκαγιές είναι κυρίως στην Ηλεία. Ο αριθμός των πυρκαγιών σε αυτό το νομό είναι μεγάλος", αναφέρει ο Νίκος Ρουμελιώτης.