Τα πρώτα μελανά βήματα κατά της διαχρονικής φιλίας με την Ρωσίαν έγιναν επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, όταν απεπέμφθησαν Ρώσοι Διπλωμάτες εξ Αθηνών άνευ λόγου. Ολίγοι δεν πιστεύουν ότι επρόκειτο για «δάκτυλον τρίτων». Είμεθα κατακριτέοι αν τις τύχες μας τις ορίζουν ξένοι παράγοντες κατά τα συμφέροντά τους!

Το κακόν δεν απεκατεστάθη πλήρως. Ότε ήλθε η περίοδος των κυρώσεων κατά της Ρωσίας για διαφορές που έχει με την Ουκρανίαν η αμερική πίεσε το ΝΑΤΟ που το έχει ως ρόπαλον και την ευρώπην να επιβάλλουν σωρείαν κυρώσεων κατά της Ρωσίας επειδή εισέβαλε στο ουκρανικόν έδαφος! Στην τουρκίαν που 40 χρόνια κατέχει στρατιωτικώς το 30% της Κύπρου γιατί δεν επεβλήθη ποτέ καμμία κύρωση; Αλλά και αν επιβληθεί θα την πετάξει στα απορρίμματα! Εκεί έχει καταγράψει αμερικήν και ευρώπην! Και οι δήθεν συστάσεις των ιδικών μας προς την τουρκιαν, είναι έπεα πτερόεντα.

Με την απόφαση των πρώτων κυρώσεων υπερέβαλε η Ελλάς συμφωνήσασα πρώτη για μη υπερπτήσεις Ρωσικών αεροπλάνων (γιατί επιτρέπετε κατά επαίσχυντον τρόπον τις τουρκικές υπερπτήσεις;) και για διακοπήν προμηθείας ενεργείας από την Ρωσίαν! Και στις υπόλοιπες κυρώσεις πρώτη η Ελλάς. Κάτι ως να είχε μένος εναντίον της Ρωσίας. Τελικώς η Ρωσία μας κατέταξε στις πλέον εχθρικές εναντίον της χώρες και επεσήμανε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν καταβαραθρωθεί!

Τι πρέπει να γίνει τώρα;;;

Η κυβέρνηση δεν ζητά ουσιώδη συγγνώμην γιατί θα την ραπίσουν αγρίως αμερική και ευρώπη! Τι φρικτόν να μας εξουσιάζουν τρίτοι και ανεύθυνοι!

Μια λύση βασική και πραγματική υπάρχει. Δημοψήφισμα να εκφρασθεί ο Ελληνικός Λαός αν η στάση της παρούσης κυβερνήσεως ευσταθεί. Ποίος όμως θα διενεργήσει το Δημοψήφισμα;;

Ο Ελληνικός Λαός στο μεγάλον σύνολόν του δεν ανέχεται να είναι συνεργός στο μίσος της αμερικής κατά της Ρωσίας! Αν δεν υπεστηρίζαμεν τις άκρως παράλογες κυρώσεις δεν θα είχαμεν πρόβλημα στην αύξηση της ενεργείας και κατ’ ακολουθίαν στα τρόφιμα που μας γδέρνουν οι τυχοδιώκτες! Όλα θα κυλούσαν φυσιολογικώς. Και η ακρίβεια θα ήταν ανύπαρκτη. Τυχόν εισαγομένη ακρίβεια θα απεπέμπετο άρδην. Είμεθα ικανοί γι’ αυτά;; Μάλλον όχι. Ειμεθα πειθήνια όργανα. Η γερμανίδα που ήλθε και προπαγάνδιζαν επί ημέρες οι τηλεοράσεις την άφιξή της. μας είπε.

Βρες τε τα με την τουρκίαν στο Αιγαίον και μη ζητάτε αποζημιώσεις της κατοχής!
Αν όντως αληθεύει αυτή η βαρυτάτη φράση, τι απάντησαν οι άβουλοι Έλληνες συνοδοί της ;;;

Το θέμα μας είναι η αποκατάσταση των σχέσεων με την Ρωσίαν. Πρέπει να γίνει οποσδήποτε είτε αρέσει στους αμερικανούς και ευρωπαίους είτε όχι.

Η πρότασή μας φαίνεται ολίγον υπερβολική.

Έχει μέλλον;;;;