Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, δεν έλειψαν οι εκπλήξεις από τις ανακοινώσεις των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τις οποίες ανακοίνωσε την Πέμπτη, το υπουργείο Παιδείας.

Υποψήφιοι που έδωσαν Πανελλήνιες το 2022, έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν ακόμη και αν έχουν συγκεντρώσει 6.880 μόρια, ωστόσο φαίνεται πως η βαθμολογία δεν έπαιξε και τόσο… σημαντικό ρόλο για τη σχολή που δεν έχει ούτε έναν εισακτέο.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο σύμβουλος σταδιοδρομίας Στράτος Στρατηγάκης είπε για τις κενές θέσεις πως «για πρώτη φορά στα κεντρικά πανεπιστήμια έχουμε σημαντικό αριθμό κενών θέσεων».

Όπως εξήγησε, «αυτό συνέβη γιατί τα κεντρικά πανεπιστήμια επέλεξαν τον υψηλότερο δυνατό συντελεστή για την ελάχιστη βάση εισαγωγής, προσπαθώντας να μειώσουν τον αριθμό φοιτητών που δέχονται».

Όμως όπως είπε «υπάρχει και ένα τμήμα που δεν πέτυχε κανένας φοιτητής. Πρόκειται για τη νοσηλευτική στο Διδυμότειχο, που ανέβασε την ελάχιστη βάση εισαγωγής με αποτέλεσμα να μην πετύχει κανείς, όπως είχε γίνει αντίστοιχα πέρυσι με την Αρχιτεκτονική Ξάνθης».