Για σκάνδαλο πρώτης γραμμής έκανε λόγο, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή,  ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ Μαρίνος Σκανδάμης, με αφορμή την καταγγελία του Προέδρου του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη, ότι υπήρξε απόπειρα παγίδευσης και παρακολούθησης του κινητού του.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η αποκάλυψη αυτού του σημαντικού γεγονότος δείχνει μια επικίνδυνη και νοσηρή για την δημοκρατία κατάσταση, που δεν αφορά απλά τα ατομικά δικαιώματα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αλλά την ίδια την λειτουργία των κομμάτων και την ελευθερία τους και τελικά τον ίδιο τον πυρήνα του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Ο Τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ ζήτησε μάλιστα να ληφθεί υπόψη από την δικαιοσύνη η δημόσια ανακοίνωση της Google το Μάιο του 2022, που υποστηρίζει με υψηλό βαθμό βεβαιότητας ότι υποστηριζόμενοι από κυβερνήσεις φορείς αγόρασαν το πρόγραμμα αυτό σε διάφορες χώρες, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα.

Γι΄ αυτό και ο Αχαιός πολιτικός μίλησε για σκάνδαλο πρώτης γραμμής, προσθέτοντας ότι ελπίζει, ως δημοκρατικός πολίτης, η περίπτωση να μην αφορά την κυβέρνηση, ζητώντας ακόμη η ανακριτική έρευνα να συγκεντρώσει όλο το υλικό που έχει έλθει στο φως της δημοσιότητας και να στραφεί προς κάθε κατεύθυνση.