Εκδηλώσεις με τίτλο:«Πολιτιστικοί Φάροι της Μεσογείου»,οργανώνονται κάθε χρόνο με σκοπό να προσφέρουν θεατρικές παραστάσεις, εργαστήρια, εκθέσεις, συναυλίες, ξεναγήσεις... με θέματα ειρήνης, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σχέσεων μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών... και περιλαμβάνει ένα διεθνές δίκτυο καλλιτεχνών και Ιδρυμάτων από την Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία και Τυνησία....

- Την χρονιά που διανύουμε, πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 25 Ιουνίου, ένα διεθνές φεστιβάλ στο Kerkennah, ένα νησί στην επαρχία Sfax, στο αρχιπέλαγος Kekenaas στην Τυνησία, που διοργανώθηκε από τον Δρ. Morad Amara,Περιφερειακό Επίτροπο του τμήματος Stax.

- Οι συμμετέχουσες ομάδες ήταν:

Το Θέατρο των Σκιών του Χρήστου Καλπουζάνη (Πάτρα - Ελλάδα) και το ντουέτο Michele Piccione -Antonio Smiriglia (Παλέρμο-Ιταλία), σε συνεργασία με το Θέατρο ΜπέρτολΜπρεχτ της Formia, σε σκηνοθεσία Maestro Maurizio Stammati.

Για την συμμετοχή του Πολιτιστικού μας Σωματείου «ο ΦΑΡΟΣ» στην Τυνησία και την συνεργασία μας σε αυτές τις Εκδηλώσεις, μας απονεμήθηκε ένα βραβείο.

Η ενεργός συμμετοχή μας ξεκίνησε μετά από πρόταση του Maestro Maurizio Stammati, καλλιτεχνικού διευθυντή του Θεάτρου Bertol Brecht στη Φόρμια Ιταλίας… όταν διοργανώσαμε την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα τον Μάιο του 2019, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου.

Η Οργάνωση της Εκδήλωσης στην Τυνησία έγινε από το κ.Morad Amara
Τον Σύλλογός μας εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ. κ. LuigiGugliotta, που παρέλαβε το βραβείο στην Τυνησία

- Και… πάντα να Θυμόμαστε το πνεύμα με το οποίο ανάβουν «Οι Πολιτιστικοί Φάροι της Μεσογείου».
- «Το φως ως σύμβολο πολιτισμού που φωτίζει τους λαούς, οι φάροι ως εργαλεία επικοινωνίας για την ένωση εθνών και λαών».