Συστατικά

700 γρ. καρπούζι, χωρίς τα κουκούτσια (καθαρό βάρος)
1/2 φλ. ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

Κόβεις το καρπούζι σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, το βάζεις στο μπλέντερ και το πολτοποιείς
Ρίχνεις τον πολτό του καρπουζιού σε μία κατσαρόλα και προσθέτεις τη ζάχαρη
Ανακατεύεις καλά και όταν πάρει βράση περιμένεις για 1 περίπου λεπτό και το αφαιρείς από τη φωτιά
Μοιράζεις το μείγμα σε παγοθήκες και τις βάζεις στην κατάψυξη για 4-5 ώρες
Όταν παγώσουν ρίχνεις τα παγάκια στο μπλέντερ και χτυπάς μέχρι να πολτοποιηθούν
Ρίχνεις τη γρανίτα σε παγωμένα ποτήρια και στολίζεις αν θέλεις με ένα φύλλο βασιλικού

Πηγή: tlife.gr