Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ αφήγησης «Τα παραμύθια της Νερομάνας», που διοργανώνει κάθε χρόνο το Πολύεδρο.

Οι συμμετέχοντες απόλαυσαν τα ζακυνθινά παραμύθια που αφηγήθηκε με μοναδικό τρόπο και γνήσια ντοπιολαλιά, ο ηθοποιός Διονύσης Βούλτσος. Η συγγραφέας Άννα Δενδρινού, με τις διαδραστικές αφηγήσεις  της, παρέσυρε τα παιδιά σε ενεργή συμμετοχή και η εκπαιδευτικός Λένα Πρόγκα, συγκίνησε με την διασκευασμένη ιστορία από το διήγημα του Σεπούλβεδα, «ο γάτος που έμαθε το γλάρο να πετά».

Την παράσταση έκλεψαν οι “πλύστρες”, Άντζελα Δημοπούλου και Μαρία Ανδριοπούλου που έκαναν την μπουγάδα τραγουδώντας στη Νερομάνα της Κρήνης και πολλοί ήταν αυτοί που βοήθησαν στο άπλωμα των ρούχων. Ευχάριστες και τρυφερές οι μελωδίες που πρόσφερε ο Θάνος Πετρίδης με την κιθάρα του, απόλυτα ταιριαστές με το περιβάλλον.

Το «μαγικό υφαντό» που ξεκίνησε το Σάββατο στην Κρήνη, συνεχίστηκε στο Άνω Καστρίτσι την Κυριακή. Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν με αίσθημα συνεργασίας και επιθυμία για μια πρώτη επαφή με την τέχνη της υφαντικής.

Δυο μικρά παιδιά, ο Γιάννης και ο Σταύρος Ρήγας, ήταν η έκπληξη που μας επεφύλαξε το Καστρίτσι, καθώς  εκτός προγράμματος, μας παρουσίασαν μια σύντομη παράσταση καραγκιόζη. Εντυπωσίασαν με την αγάπη και τις ικανότητές τους για το Θέατρο Σκιών. 

Το φεστιβάλ έκλεισε με μουσική, από τη Σοφία Δουκλιά και τον Ηλία Ησαΐα αλλά την αυθόρμητη συμμετοχή της καστριτσιώτισσας, Κατερίνα Γεωργακοπούλου. Δεν έλειψαν και τα κεράσματα από την Τοπική κοινότητα Άνω Καστριτσίου, που πάντα συμμετέχει ενεργά, με ενθουσιασμό σ’ αυτή τη Γιορτή Παραμυθιού.