Το παραθαλάσσιο χωριό των Αραχωβιτίκων το φετινό καλοκαίρι είναι στα χάι του και αυτό είναι ένα γεγονός που εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κάποιος, τις καθημερινές, αλλά και τα Σαββατοκύριακα.

Καθαρά νερά, χωρίς να πιάνει συχνά ο αέρας την θάλασσα και σε σχετικά κοντινή απόσταση από τον αστικό ιστό της Πάτρας που κάνει την εξόρμηση προς παραλία και την όλη μετακίνηση φθηνή, γλιτώνοντας το κόστος της βενζίνης, σε σύγκριση με τις πιο μακρινές παραλίες.

Παράλληλα, στο όμορφο, γραφικό και παραθαλάσσιο χωριό έχουν ανοίξει καινούργια καταστήματα εστίασης τα οποία έχουν μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα και ύφος, συγκεντρώνοντας ειδικά τα Σαββατοκύριακα αρκετό κόσμο, κυρίως νεολαία.

Όμως η αύξηση της επισκεψιμότητας έχει δημιουργήσει ένα σοβαρό πρόβλημα για τους μόνιμους κατοίκους του χωριού που διατηρούν σπίτια και εξοχικά στα Αραχωβίτικα και δεν έχουν συνηθίσει το μέρος τους να συγκεντρώνει τόσο κόσμο.

Τα οχήματα που καταφτάνουν δεν βρίσκουν χώρο στάθμευσης, καθώς ο παραλιακός δρόμος του χωριού είναι αρκετά στενός, ενώ και οι γύρω δρόμοι δεν μπορούν να χωρέσουν τον όγκο των οχημάτων.

Αποτέλεσμα αυτού είναι οι επισκέπτες να παρκάρουν όπου να’ ναι, ακόμα και έξω από την πόρτα των αυλών και των κήπων τους, μη μπορώντας έτσι να μπούνε στα σπίτια τους. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις και διαμαρτυρίες, με τους κατοίκους να ζητούν από τους αρμοδίους να βρουν μια λύση.

Το ιδανικότερο θα ήταν να διαμορφωθεί ένα μεγάλο πάρκινγκ όμως δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος. Πάντως, παρόμοια προβλήματα με την στάθμευση αντιμετωπίζουν και άλλα παράκτια μέρη της Πάτρας. Απλά στα Αραχωβίτικα είναι πιο έντονο προφανώς λόγω της απότομης εναλλαγής.

Ένα ήσυχο και ειδυλλιακό παραθαλάσσιο χωριό έγινε πόλος επισκεπτών και διασκέδασης μέσα σε ένα καλοκαίρι…