Όσοι έζησαν τα καλοκαίρια στην Πάτρα εκείνης της εποχής πρέπει να αισθάνονται τυχεροί.

Καλοκαίρια στην Πατραϊκή Ριβιέρα που πλέον έχει μείνει στη μνήμη των παλιών μόνο σαν ανάμνηση και στο μυαλό των νέων σαν κάτι αλλόκοτο και αρκετά μακρινό, συγκρίνοντας την περιοχή του τότε με το σήμερα.

Ποια ήταν όμως η Πατραϊκή Ριβιέρα; Δεν θα το πιστέψετε! Είναι η περιοχή που αν δούμε κάποιον να κάνει το μπάνιο του εκεί τη σήμερον ημέρα θα απορήσουμε ή θα κάνουμε τον Σταυρό μας.

Κι όμως τότε ήταν διαφορετικά. Η φωτογραφία της Τόνιας Παππά και η ανάρτηση στην σελίδα Patras Memories – Αναμνήσεις από την παλιά Πάτρα τα λένε όλα. Η ίδια γράφει: «Εύα το κέντρο το παραλιακό, ένα από τα κέντρα που έγραψαν ιστορία.

Η Πατραϊκή Ριβιέρα, οι υπέροχες εξοχικές κατοικίες, δίπλα στο κύμα. Μουρτά, Τσαούση, οι εξορμήσεις της Κυριακής, οι ανέμελες βουτιές, τα ονόματα στις κρατήσεις τραπεζιών όλα γνωστά, η Πατρινή γλυκιά ζωή, dolce vita.

Lido Παριζιάνα, τα προλάβαμε πριν μας προλάβει η εξέλιξη και γίνουν όλα αναμνήσεις. Φωτογραφία τα πρώτα μπάνια, μετά το νόστιμον ήμαρ από την Αμερική στην Ελλάδα, το μαγιό βρέχεται επιτέλους από θαλασσινό νερό κι ο ήλιος έχει τόση ζέστα και θαλπωρή, όση αυτές οι αναμνήσεις. Καλό καλοκαίρι».