Οι αγώνες διοργανώθηκαν από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π. και τον ΣΕΓΑΣ με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Πατρέων με απόλυτη οργανωτική επιτυχία.
Στο μεν Πανελλήνιο Πρωτάθλημα υπήρξε συμμετοχή αθλητών και αθλητριών των Συνθέτων Αγωνισμάτων (ΔΕΚΑΘΛΟ - ΕΠΤΑΘΛΟ) με μεγάλο ενδιαφέρον και αρκετές καλές επιδόσεις. Ιδιαίτερη σημασία είχε το αγώνισμα του Επτάθλου γυναικών όπου η πρωταθλήτρια Σοφία Υφαντίδου υπήρξε για τελευταία φορά νικήτρια, αφού μετά το τέλος του αγωνίσματος δήλωσε πως αυτός ήταν και ο τελευταίος της αγώνας στην 20χρονη και πλέον παρουσία της στο χώρο του στίβου. Στους άντρες νικητής ήταν ο αθλητής Άρης Περιστέρης με αρκετά καλή συγκομιδή βαθμών. Από πλευρά ΕΑΣ συμμετείχε μόνο η αθλήτρια Τσουκαλά Μαργαρίτα του Απόλλωνα Πύργου που κατετάγη 4 η στο έπταθλο αρκετά κοντά στο ατομικό της ρεκόρ. Οι υπόλοιποι αθλητές μας που είχαν δηλωθεί για διάφορους λόγους δεν κατάφεραν τελικά να λάβουν μέρος (Τσαμπάς, Ιατρόπουλος και Ποϊραζίδη).
Μεγάλη επιτυχία είχαν όμως και ξεχωριστό ενδιαφέρον τα ΤΟΦΑΛΕΙΑ 2022 με πάρα πολλές συμμετοχές Ελλήνων Πρωταθλητών αλλά και λιγοστών ξένων (10 Κύπριοι και 2 Ισραηλινοί) που κυνηγούσαν όρια και βαθμούς εν όψη του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου του Μονάχου. Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π. προσπαθεί να αναβαθμίσει τους αγώνες που έχουν μεγάλη Ιστορία για την περιοχή μας και ιδιαίτερα για την πόλη της Πάτρας. Σημειώθηκαν πολύ καλές επιδόσεις που πρόσθεσαν βαθμούς στους πρωταθλητές μας για να βελτιώσουν τις θέσεις τους στην κατάταξη των αθλητών που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν σε διεθνείς αγώνες μέσω του συστήματος ranking IAAF. Από τα Σωματεία της ΕΑΣ έλαβαν μέρος πολλοί αθλητές και αθλήτριες σημειώνοντας πολύ καλές επιδόσεις
αν και βρίσκονται στο τέλος των αθλητικών δραστηριοτήτων τους.
Τέλος το Δ.Σ. της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π. αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τους υποστηρικτές των Αγώνων, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αντιπεριφέρεια Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού – Αντιπεριφέρεια Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας) και τον Δήμο Πατρέων όπως επίσης και τη Διοικούσα Επιτροπή του Παμπελοποννησιακού Σταδίου για την ανταπόκρισή τους και τη συνεργασία, όχι μόνο, στους παραπάνω αγώνες που διεξήχθησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, αλλά και σε όλες τις δράσεις της ΕΑΣ που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.
Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί ενισχύοντας το όραμα των αθλητών μας για περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον. Να ευχαριστήσουμε επίσης τους συνεργάτες μας (γιατρούς, κριτές, προπονητές, εργαζομένους) στους αγώνες, τον ΕΕΣ και τις Διοικήσεις των Σωματείων μας που συνέβαλαν στις επιτυχίες όλων των διοργανώσεων που πραγματοποιήθηκαν φέτος.