Τα είδη πρώτη ανάγκης που συγκεντρώθηκαν στη συναυλία αλληλεγγύης του Διεθνούς φεστιβάλ Πάτρας με την Vamos Orchesta, στην οποία οι θεατές που την παρακολούθησαν αντί εισιτηρίου πρόσφεραν αγαθά, παραδόθηκαν το πρωί της Δευτέρας 25 Ιουλίου στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου της Πάτρας και στην «Κιβωτό της αγάπης».

Μεταξύ άλλων παραδόθηκαν ποσότητες γάλατος σε σκόνη για βρεφικές ηλικίες, ανθός αραβοσίτου, ατομικοί χυμοί, μπισκότα, πάνες, ανθός ορύζης, σαμπουάν, σκόνες πλυντηρίου, μπισκότα και κράκερ,

Η συγκέντρωση τους κρίθηκε και φέτος επιβεβλημένη καθώς το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας πραγματοποιείται σε συνθήκες που η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά, την ενέργεια και τα είδη πρώτης ανάγκης, δυσκολεύουν όλο και περισσότερο την καθημερινότητα του λαού.

Μπορεί ο Δήμος της Πάτρας να μην ευθύνεται γι’ αυτή την κατάσταση και να μην δύναται να την αλλάξει, επιχειρεί όμως μέσα από τέτοιες δράσεις να δώσει με διάφορους τρόπους, μια ανάσα στο λαό σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Στην παράδοση των ειδών πρώτης ανάγκης παραβρέθηκε ο πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ Θόδωρος Τουλγαρίδης, το μέλος του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό Ανδρέας Μάζης και η υπεύθυνη του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της Τράπεζας Τροφίμων στον ΚΟΔΗΠ κ. Βάλια Αλεξανδρίδη.