Η Σούλα Αθανασιάδου, η αγαπημένη ηθοποιός από την τηλεοπτική σειρά Εγκλήματα, πέθανε τον περασμένο Απρίλιο.

Σύμφωνε με δημοσίευμα του δημοσιογράφου Χρήστου Κωνσταντίνου η ηθοποιός έφυγε από τη ζωή αλλά δεν το πήρε χαμπάρι κανείς.

Η Σούλα Αθανασιάδου πέθανε σε ηλικία 92 ετών και τα τελευταία χρόνια έπασχε από αλτσχάιμερ.

Η κηδεία της Σούλας Αθανασιάδου έγινε στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης παρουσία μόνο επτά ανθρώπων κυρίως φίλων και συγγενών.

Ποια ήταν

Η Σούλα Αθανασιάδου γεννήθηκε στον Πειραιά το 1929. Μετά τη φοίτηση του σχολείου, σπούδασε στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές ταινίες, κυρίως τη δεκαετία του 1960.

Τηλεοπτικά, έχει ξεχωρίσει στις σειρές «Λόγω τιμής», «Εγκλήματα», «Βότκα Πορτοκάλι», «Θα βρεις τον δάσκαλό σου» και «Λένη». Ωστόσο, ο ρόλος για τον οποίο αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το τηλεοπτικό κοινό ήταν αυτός της “Μάχης” στα «Εγκλήματα».

Τα προβλήματα ξεκίνησαν στον δεύτερο κύκλο της σειράς «Θα βρεις τον δάσκαλό σου» αλλά η ηθοποιός δεν άφησε σχεδόν κανέναν να το καταλάβει.

Η Σούλα Αθανασιάδου είχε διδάξει υποκριτική στη Δραματική Σχολή Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη. Ήταν σύζυγος του ηθοποιού Γ. Δάνη (Δανιήλ Γαβριηλίδης).

Ο τελευταίος της ρόλος στο θέατρο ήταν το 2005 στο πλευρό της Κάτιας Δανδουλάκη στην παράσταση “Μάρτυρας κατηγορίας”.

Ο ρόλος που ξεχώρισε το κοινό

Αν και το 1996 η Σούλα Αθανασιάδου είχε αγαπηθεί και από το νεανικό κοινό για τον ρόλο της θείας της Μάνιας στο Λόγω Τιμής η εκτόξευση ήρθε δύο χρόνια αργότερα.

Η ηθοποιός παίζει στην σειρά εγκλήματα μετά από παρότρυνση του Παπαπέτρου και γράφει ιστορία.

Τόσο η τεράστια επιτυχία που είχε η σειρά, όσο και οι φαρμακερές ατάκες της Μάχης έκαναν την Σούλα Αθανασιάδου ξεχωριστή σε πολύ μεγάλη μερίδα του κόσμου.