Το DNA από ένα φλιτζάνι σε καφέ αεροδρομίου, βοήθησε την αστυνομία να ξεκλειδώσει μια ανεξιχνίαστη υπόθεση δολοφονίας εδώ και 46 χρόνια. Μοιάζει με σενάριο ταινίας, αλλά συνέβη στην πραγματικότητα.

Σε μία σύλληψη προχώρησε η αστυνομία στην Πενσυλβάνια, σχετικά με τον ανεξιχνίαστο φόνο μιας 19χρονης κοπέλας το 1975, αφού εντόπισε το DNA του υπόπτου σε ένα πεταμένο φλιτζάνι καφέ στο αεροδρόμιο.
Η άγρια δολοφονία της φοιτήτριας το 1975

Η Lindy Sue Biechler δολοφονήθηκε στο ίδιο της το σπίτι στην κομητεία Lancaster τον Δεκέμβριο του 1975. Η θεία και ο θείος της τη βρήκαν με 19 μαχαιριές στο στήθος, το λαιμό, την πλάτη και την άνω κοιλιακή χώρα.

Είχε επιστρέψει από μια βόλτα στο παντοπωλείο λίγα λεπτά πριν λάβει χώρα μια βίαιη πάλη στην κουζίνα της. Ένα από τα μαχαίρια της ίδιας της Biechler προεξείχε από το λαιμό της, με μια πετσέτα τσαγιού τυλιγμένη γύρω από την ξύλινη λαβή, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα.

Παρά την επί δεκαετίες αναζήτηση απαντήσεων, η αστυνομία δεν μπόρεσε να κάνει κάποια ανακάλυψη μέχρι που η εξέταση DNA στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ταυτοποίησε έναν πιθανό Ιταλοαμερικανό δολοφόνο.

Και όταν το 2019 την υπόθεση ανέλαβε η Μονάδα Ανεξιχνίαστων Υποθέσεων της κομητείας Lancaster, οι ερευνητές επικεντρώθηκαν στον πρώην γείτονα της Lindy, David Sinopoli.

Τον Φεβρουάριο, η αστυνομία εντόπισε τον Sinopoli στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Φιλαδέλφειας. Αφού πέταξε ένα χρησιμοποιημένο κύπελλο καφέ, οι αστυνομικοί το μάζεψαν και το πήραν για εξέταση.

Το DNA που βρέθηκε στο ποτήρι ταυτίστηκε με το σπέρμα που βρέθηκε στο εσώρουχο της Lindy τον Απρίλιο. Τον περασμένο μήνα, οι αστυνομικοί ταύτισαν επίσης το αίμα που βρέθηκε στο σώμα της Lindy με το ποτήρι του καφέ. Αυτό θεωρήθηκε αρκετό για να γίνει τελικά η σύλληψη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Η εισαγγελέας Heather Adams ευχαρίστησε τους ιατροδικαστές και τις αστυνομικές αρχές για την 46χρονη προσπάθειά τους να επιτευχθεί σύλληψη στην υπόθεση.

Η ίδια δήλωσε: «Υπήρξε μια ατέρμονη επιδίωξη της δικαιοσύνης σε αυτή την υπόθεση που μας οδήγησε στον εντοπισμό και τη σύλληψη του Sinopoli. Η Lindy Sue Biechler ήταν στο μυαλό πολλών ανθρώπων όλα αυτά τα χρόνια. Σίγουρα, οι αρχές επιβολής του νόμου δεν ξέχασαν ποτέ τη Lindy Sue και αυτή η σύλληψη σηματοδοτεί το πρώτο βήμα για την απονομή δικαιοσύνης για εκείνη και την απόδοση ευθυνών στον δολοφόνο της».