Η απώλεια βάρους μετά την εγκυμοσύνη πρόκειται για μια πρόκληση, μιας και το μωρό που έχει έρθει εκτός από το σώμα σας μοιραία αλλάζει και την καθημερινότητά σας. Οι περισσότερες μαμάδες μάλιστα, εκπλήσσονται από το πόσο πολύ μπορεί να αλλάξει κυριολεκτικά σε ένα βράδυ. Μπορεί επίσης να αναρωτιέστε γιατί χρειάζεται τόσος χρόνος για να συρρικνωθεί η κοιλιά σας, πώς να χάσετε τα κιλά που «βάλατε» στην εγκυμοσύνη και αν το σώμα σας θα επανέλθει.

Κι ενώ αρκετές διάσημες μανούλες έχουν και πάλι την αψεγάδιαστη σιλουέτα τους, μόλις βγουν από το μαιευτήριο, η πραγματικότητα μπορεί να είναι λίγο διαφορετική. Η απόκτηση ενός μωρού επηρεάζει κάθε μέρος του σώματός σας και μπορεί να χρειαστεί έως και ένα χρόνο για να γίνει πλήρης ανάρρωση, όπως αναφέρει το imommy.

Γιατί εξακολουθώ να φαίνομαι έγκυος;

Ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατηρούν οι νέες μαμάδες μετά τον τοκετό είναι ότι μπορεί να φαίνονται ακόμα σαν να είναι έγκυες. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Θυμηθείτε, είχατε ένα μωρό εκεί για εννέα ολόκληρους μήνες.

Από τη στιγμή που γεννάτε, το σώμα σας αρχίζει να εργάζεται για να συρρικνώσει την κοιλιά σας και να την επαναφέρει στην κατάσταση που ήταν πριν την εγκυμοσύνη ή όσο πιο κοντά μπορεί. Αυτή, όμως πρόκειται για μια αργή διαδικασία. Χρειάζονται τέσσερις έως έξι εβδομάδες για να επανέλθει η μήτρα σας στο φυσιολογικό.

Πολλές γυναίκες χάνουν περίπου το μισό βάρος που «έβαλαν» κατά την εγκυμοσύνη κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου. Θα χρειαστεί επίσης χρόνος για να επιστρέψουν τα ισχία και η περιοχή της λεκάνης στην κατάσταση πριν από την εγκυμοσύνη. Έτσι, είναι φυσιολογικό το σώμα σας να δείχνει και να το αισθάνεστε διαφορετικό μετά τον τοκετό.
Απλοί τρόποι για να χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης

Η άσκηση μπορεί πραγματικά να βοηθήσει σε ορισμένα από αυτά τα ζητήματα και υπάρχουν τρόποι για να διευκολύνετε την ενσωμάτωση της άσκησης στην καθημερινότητά σας ως μαμά.

Χωρίστε τις προπονήσεις σας: Οι σύντομες προπονήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι εξίσου αποτελεσματικές με τις μεγαλύτερες προπονήσεις.
Απλοποιήστε τις μεθόδους σας: Εάν έχετε λίγα λεπτά ενώ το μωρό κοιμάται, κάντε μερικούς γύρους γύρω από το σπίτι ή ανεβοκατεβείτε τις σκάλες. Η άσκηση δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη. Πρέπει μόνο να σας βοηθάει να κινηθείτε.
Βρείτε υποστήριξη: Μιλήστε με φίλους, οικογένεια ή οποιοδήποτε άτομο κρίνετε αξιόπιστο για το πώς θα αντιμετώπιζαν αυτήν την νέα καθημερινότητα με το μωρό για να διατηρήσουν την φόρμα τους. Θα εκπλαγείτε με τις δημιουργικές ιδέες που μπορεί να ακούσετε.
Εστιάστε σε ό,τι είναι σημαντικό: Είναι εύκολο να αγχωθείτε για την απώλεια βάρους, ειδικά αφού αντικρίζετε καθημερινά ένα σώμα τόσο διαφορετικό από αυτό που έχετε συνηθίσει στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής σας. Θα επιστρέψετε όμως στο φυσιολογικό, ακόμα κι αν το σώμα σας δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Δώστε στον εαυτό σας την άδεια να απολαύσει το μωρό σας και το σώμα σας, ακόμα κι αν δεν είναι αυτό που ελπίζατε ότι θα ήταν.