Η φωτιά που ξέσπασε στα Μέγαρα την Τετάρτη πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και από τη μανία της δεν γλίτωσαν ούτε τα σπίτια από την περιοχή που ξέσπασε.

Ωστόσο κάποιοι ιδιοκτήτες σπιτιών στα Μέγαρα ήταν τυχεροί, καθώς οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών είχαν αποτέλεσμα και κατάφεραν να σώσουν πολλές περιούσιες.

Μάλιστα οι πυροσβέστες εκτός από τον επαγγελματισμό τους έδειξαν και την ανθρώπινη πλευρά τους, καθώς χρειάστηκε να σπάσουν μία πόρτα σπιτιού για να μπορέσουν να επιχειρήσουν και να το σώσουν από τις φλόγες, όμως φεύγοντας άφησαν σημείωμα στον ιδιοκτήτη ζητώντας συγγνώμη για την πόρτα.

Ο κύριος Νίκος Λάμψας μιλώντας στο OPEN είπε πως δεν βρισκόταν στο σπίτι όταν ξέσπασε η φωτιά και έβλεπε από την τηλεόραση πως οι φλόγες πλησίαζαν επικίνδυνα την ιδιοκτησία του και φοβήθηκε για το χειρότερο. Οταν όμως έφτασε στο σημείο οι άνδρες της Πυροσβεστικής τον ενημέρωσαν πως κατάφεραν να σώσουν το σπίτι του και ότι του άφησαν μέσα κάτι. Οταν ο κ.Λάμψας μπήκε στο σπίτι είδε ένα χειρόγραφο σημείωμα που ανέφερε «Συγγνώμη για την πόρτα έπρεπε να μπούμε μέσα».
Τους ευχαριστώ από την ψυχή μου, θα κρατήσω το σημείωμα σε όλη μου τη ζωή

Ο κ.Λάμψας ευχαρίστησε τους δύο πυροσβέστες τον Τάσο και τον Χρήστο και είπε πως το σημείωμα θα το κρατήσει για όλη του τη ζωή.
«Προσέφεραν τα μέγιστα. Τους ευχαριστώ από τη ψυχή μου γιατί αν δεν ήταν αυτοί οι δύο άνθρωποι ο Τάσος και ο Χρήστος και όλο το πυροσβεστικό σώμα το σπίτι θα είχε καεί. Δευτερόλεπτα πριν η φωτιά είχε ακουμπήσει το σπίτι. Αυτοί οι δύο άνθρωποι θυσιάζοντας πάρα πολλά πράγματα, έκαναν το χρέος του και το σημαντικό μας συγκίνησαν με αυτό το σημείωμα και θα το κρατήσουμε για όλη μας τη ζωή, θα το βάλουμε σε κορνίζα. Μας προσέφεραν τα μέγιστα ήρθαν εδώ έκαναν το χρέος του και στο τέλος ζήτησαν και συγγνώμη. Ηρθα εδώ τους βρήκα και μου είπαν σας έχουμε αφήσει κάτι. Τους ευχαριστώ δημόσια ξανά. Ολη τη νύχτα έμειναν εδώ μαζί μας».