Ανεξέλεγκτα καίει η φωτιά στην Πεντέλη, με δεκάδες διάσπαρτες εστίες, που ενισχύονται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Από τις 7 το απόγευμα, άρχισαν να εκκενώνονται σταδιακά το Ντράφι, η Ανθούσα, η Διώνη και το Δασαμάρι. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά άρχισε βόρεια της Ανθούσας και κινήθηκε προς τον ορεινό όγκο Πεντέλης.

Μέχρι τις 18:00 σήμερα εκδηλώθηκαν 39 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Μιλώντας στο MEGA ο Γιάννης Αρτοποιός, εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής, έκανε λόγο για δύσκολη πυρκαγιά.

«Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη πυροσβεστική επιχείρηση, η οποία διεξάγεται μόνο με επίγειες δυνάμεις. Η πυρκαγιά κινείται σε Ντράφι, Ανθούσα και κορυφογραμμή της Πεντέλης, χωρίς όμως να υπάρχει κίνδυνος για την κορυφογραμμή».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, «μέλημά μας είναι να ελέγξουμε το κομμάτι προς το νοσοκομείο Πεντέλης και προς τον Άγιο Πέτρο. Θα παρατάξουμε όλες τις δυνάμεις μας και θα έχουμε καλύτερα αποτέλεσμα το πρωί. Θα παρατάξουμε όλες τις δυνάμεις μας στην περίμετρο της πυρκαγιάς για να καταπολεμήσουμε το μέτωπο».

Όπως είπε ο κ. Αρτοποιός, «για εμάς προέχει η ασφάλεια των πολιτών, γι’ αυτό κάνουμε έκκληση σε όλους να ακούν και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών».

Στην πυρκαγιά έχουν κινητοποιηθεί δυνάμεις από όλη την Ελλάδα.

«Αν χρειαστεί θα ενεργοποιήσουμε και λοιπές δυνάμεις».