Καλοκαιρινές διακοπές: Όλο το χρόνο περιμένατε να έρθει αυτή η στιγμή! Ταξίδι μακριά από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, ξεκούραση, ψυχαγωγία, νέες εμπειρίες και χρόνος παρέα με τον/την σύντροφό σας. Αλλά τι γίνεται όταν ένα φιλικό ζευγάρι σας προτείνει να πάτε παρέα διακοπές; Ίσως σκέφτεστε «τέλεια, θα έχουμε και τους κολλητούς μας μαζί!», αλλά μετά σας έρχονται στο μυαλό όλες εκείνες οι ιστορίες που έχετε ακούσει κατά καιρούς και κάνετε δεύτερες σκέψεις, όπως αναφέρει το vita.

Κι όμως, το να πας διακοπές με ανθρώπους που αγαπάς και κάνεις ούτως ή άλλως παρέα μπορεί να είναι μια εκπληκτική ιδέα. Αλλά για να περάσετε όλοι καλά και να παραμείνετε φίλοι μετά τις διακοπές, θα πρέπει να προσέξετε μερικά πράγματα πριν λάβετε τις αποφάσεις σας:

Συζητείστε ανοιχτά για τον προϋπολογισμό σας

Είναι επιτακτική ανάγκη να είστε στην ίδια σελίδα με τους φίλους σας κι αυτό περιλαμβάνει τον προϋπολογισμό των διακοπών. Εάν συμφωνήσετε σε αυτό, έχετε κάνει μια καλή αρχή. Ο προϋπολογισμός, από μόνος του, μπορεί να καθορίσει καταρχήν τι είδους διακοπές θα κάνετε μαζί.

Σχεδιάστε μαζί

Ίσως σε ένα από τα δύο ζευγάρια αρέσει να σχεδιάζει τα πάντα με λεπτομέρεια και στο άλλο όχι, ή ίσως και οι δύο να είστε control freaks. Ό,τι κι αν ισχύει από τα τρία, πρέπει να σχεδιάσετε τις διακοπές σας μαζί. Όχι απαραίτητα κάθε στιγμή του ταξιδιού σας, αλλά πρέπει να είστε στην ίδια σελίδα!

Μοιραστείτε ένα δωμάτιο

Εάν ταξιδεύετε με ένα άλλο ζευγάρι γιατί να μην μοιράσετε το κόστος, αναζητώντας ένα μεγάλο δωμάτιο αντί να νοικιάσετε δύο ξεχωριστά δωμάτια; Ακόμη καλύτερα, νοικιάστρε ένα στούντιο ή ένα ολόκληρο σπίτι. Ωστόσο, για να κάνετε αυτή την επιλογή θα πρέπει να νιώθετε όλοι άνετα μεταξύ σας.

Μείνετε χωριστά

Στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας θα χρειαστείτε λίγη ιδιωτικότητα. Φροντίστε λοιπόν να περάσετε μία ή δύο νύχτες στα δικά σας δωμάτια. Θα μπορούσατε να περάσετε και λίγο χρόνο μακριά από τον σύζυγό σας, επίσης, αφήνοντας τα αγόρια να παρακολουθήσουν έναν αγώνα ενώ τα κορίτσια θα βγείτε για ποτό.

Να είστε ευέλικτοι και να λειτουργείτε με σεβασμό

Τα πράγματα όταν ταξιδεύουμε δεν πάνε πάντα όπως τα έχουμε σχεδιάσει και μερικές φορές, θα χρειαστεί να κάνετε υποχωρήσεις. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και προσαρμοστείτε στο χαρτί που σας μοίρασαν. Η ευελιξία θα κάνει το ταξίδι σας πιο ευχάριστο, ανεξάρτητα από τα απρόοπτα. Θυμηθείτε να επικοινωνείτε με σεβασμό. Θα διευκολύνει τη ζωή σας.

Όταν ταξιδεύετε με ένα άλλο ζευγάρι (ή μια ομάδα φίλων), είναι βέβαιο ότι θα έχετε διαφορετικές απόψεις σχετικά με το πού να φάτε, τι να κάνετε ή πώς να περάσετε το χρόνο σας. Είναι εντάξει να κάνετε μια περιήγηση με τα πόδια, ενώ το άλλο ζευγάρι πηγαίνει σε τουρνέ με το λεωφορείο. Επιτρέπεται να χωρίσετε όταν ψωνίζετε στα ίδια τετράγωνα. Αφήστε τους να διαλέξουν το εστιατόριο για το δείπνο, γιατί αύριο είναι η σειρά σας!

Βασιστείτε ο ένας στον άλλον

Ένα υπέροχο πλεονέκτημα του ταξιδιού με ένα άλλο ζευγάρι είναι να μπορείτε να βασίζεστε ο ένας στον άλλο για διαφορετικές καταστάσεις. Όπως και να ταξιδεύετε με μια ομάδα, μπορείτε να νιώσετε αμέσως πιο ασφαλείς όταν πηγαίνετε στη θάλασσα με μερικούς φίλους. Όλοι φέρνουν κάτι στο τραπέζι, οπότε αφήστε τον εαυτό σας να βασιστεί στον φίλο σας (ή αναλάβετε εσείς την ηγεσία), όταν είναι κατάλληλο. Θα κάνει και τη φιλία σας πολύ πιο δυνατή.

Τελικά, το να ταξιδέψετε με ένα άλλο ζευγάρι είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ζήσετε τις διακοπές σας. Παίρνετε το καλύτερο και από τους δύο κόσμους και στο τέλος της ημέρας, έχετε δημιουργήσει αναμνήσεις που θα διαρκέσουν μια ζωή. Όταν προσπαθείτε να παραμείνετε στην ίδια σελίδα με τους συνταξιδιώτες φίλους σας, όλα πάνε πιο ομαλά.