Η ψηφιακή κάρτα έχει μπει πλέον στην αγορά εργασίας, τουλάχιστον για τις μεγάλες επιχειρήσεις, τις τράπεζες και τις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ, αλλά ήδη έχουν υπάρξει οι πρώτες καταγγελίες για πιέσεις εργοδοτών προς τους εργαζόμενους προκειμένου να εργαστούν παραπάνω από τα όσα αναφέρει η ισχύουσα νομοθεσία.

Οι πιέσεις αυτές είναι αρκετές και έχουν ήδη φτάσει στα αυτιά του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, αλλά και των υπολοίπων συνδικαλιστικών φορέων των εργαζομένων, ενώ στην περίπτωση της ΓΣΕΕ έχουν πάρει την μορφή καταγγελιών, σε περιπτώσεις που προέρχονται από όλη την ελληνική επικράτεια.

Στην Πάτρα ήδη υπάρχουν συμπεριφορές που καταλήγουν σε περιπτώσεις εργοδοτικής αυθαιρεσίας είτε με την μορφή πιέσεων ζητώντας από τους εργαζομένους να χτυπήσουν την κάρτα στο οχτάωρο τους και στη συνέχεια να συνεχίσουν την εργασία τους, είτε ξεγελώντας με κάποιον τρόπο τον όλο μηχανισμό, έτσι ώστε ουσιαστικά να μην αλλάζει κάτι με την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου.

Οι εμπνεύσεις των εργοδοτών είναι πολλές και ποικίλλουν. Όμως όλες τους έχουν σαν βασική αιτία την έλλειψη ελέγχων και ελεγκτικών μηχανισμών από τα αρμόδια όργανα που λειτουργούν, χωρίς όμως να έχουν την κατάλληλη στελέχωση.

Ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης σε δηλώσεις που έκανε το θέμα τόνισε ότι το πρώτο δίμηνο της εφαρμογής του μέτρου τα πρόστιμα για τις παραβάσεις που θα διαπιστώνονται θα αφορούν τους εργαζόμενους και όχι τους εργοδότες. Είναι μία δήλωση που έχει σαν στόχο της να αποτρέψει τους εργαζόμενους να δεχθούν τις πιέσεις των εργοδοτών.

Όμως το όλο μέτρο αντιμετωπίζεται με μία μορφή σκεπτικισμού και προβληματισμού από πλευράς του συνδικαλιστικού κινήματος. Αυτό που τονίζουν είναι ότι η ψηφιακή κάρτα ουσιαστικά δεν θα αλλάξει κάτι από τη στιγμή που οι νόμοι και η νομοθεσία για αυτά τα ζητήματα είναι φτιαγμένη υπέρ των εργοδοτών.

Ένας που καταγγέλλει την αυθαιρετική συμπεριφορά του εργοδότη του και πάει στο δικαστήριο είναι πιο πιθανό να χάσει την δουλειά του με την ισχύουσα νομοθεσία, παρά να δικαιωθεί μέσα από την εκδίκαση της υπόθεσης.

Άλλωστε, οι υπερωρίες έχουν καταργηθεί με νόμο, οπότε, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, δεν υπάρχει πια και ιδιαίτερος λόγος για την ψηφιακή κάρτα. «Είναι στάχτη στα μάτια των εργαζομένων» αναφέρουν. Από την πλευρά της η κυβέρνηση έχει σαν στόχο να καθιερώσει το μέτρο και να εφαρμόζεται σταδιακά σε όλη την αγορά εργασίας.