Ούτε φτυάρι δεν έχει μπει στο Εργοστάσιο Τέχνης "Θάνος Μικρούτσικος" παρόλο που πάνε τουλάχιστον τρεις μήνες από τότε που ο ανάδοχος υπέγραψε τη σύμβαση με τον δήμο για να προχωρήσει το έργο της ανακαίνισης του θεάτρου.

Το λέμε αυτό γιατί ένας από τους βασικούς λόγους που κατασκευάστηκε το θερινό θεατράκι στην οδό Ρίτσου που δεν ικανοποιεί και τόσο τους θεατές, ήταν και αυτός.

Ο προαύλιος χώρος θα μπορούσε να διαμορφωθεί κατάλληλα και να φιλοξενήσει τις παραστάσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις του. Θα είχε σίγουρα ένα καλύτερο αποτέλεσμα από το να κατασκευαστεί ένα θεατράκι δίπλα από αθλητικές εγκαταστάσεις.

Τουλάχιστον το θεατράκι θα είχε φτιαχτεί σε έναν χώρο που προορίζεται για πολιτισμό, ενώ τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια που είχαν πραγματοποιηθεί εκδηλώσεις εκεί – αλλά και στα Παλαιά Σφαγεία -  δεν είχαν παρουσιαστεί προβλήματα, ούτε και τόσο παράπονα από τον κόσμο.

Δεν επιλέχτηκε όμως ο προαύλιος χώρος του Εργοστασίου Τέχνης γιατί εκεί ήταν να είχαν ξεκινήσει οι εργασίες για την ανακαίνιση – συντήρηση του κτιρίου που είχε λεηλατηθεί από το 2008 και μετά όταν άγνωστοι είχαν κλέψει καλώδια, ηλεκτρολογικές και κλιματιστικές εγκαταστάσεις και ο χώρος είχε εγκαταλειφθεί. 

Ο ανάδοχος όμως δεν έχει ξεκινήσει τις εργασίες, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στο κτίριο του αποθηκών του πρώην ΑΣΟ που είναι να μετατραπεί σε ένα πολιτιστικό κέντρο. Κι για αυτό το έργο έχουν πέσει υπογραφές στη σύμβαση με τον ανάδοχο. Έτσι για την ιστορία το λέμε…