Τα χρήματα από το power pass έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο μέρες να μπαίνουν στους λογαριασμούς όσων είχαν κάνει την σχετική αίτηση και είχαν κριθεί δικαιούχοι.

Ο μέσος όρος των χρημάτων που δίνονται στους καταναλωτές της ΔΕΗ και των ιδιωτών παροχών ρεύματος, φτάνει τα 100 με 120 ευρώ, ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις οι επιστροφές ανέρχονται στο ποσό των 300 και των 400 ευρώ.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που ενώ είχαν πληρώσει τον περασμένο χειμώνα λογαριασμούς που έφταναν τα 800 και τα 1000 ευρώ οι επιστροφές που τους δίνονται δεν ξεπερνούν τα 40 και τα 60 ευρώ.

Κάτι που έχει προκαλέσει την απορία πολλών. Πάντως, ο μέσος όρος επιστροφής είναι στα 100 με 120 ευρώ, αφήνοντας άλλους ικανοποιημένους και άλλους δυσαρεστημένους. Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση θα προχωρήσει και σε νέα επιδότηση για το ρεύμα, προσπαθώντας να βοηθήσει με αυτόν τον τρόπο τα νοικοκυρά και την αγορά.

Ωστόσο, δεν είναι λίγα εκείνα τα νοικοκυριά που έχοντας διασφαλίσει νομικά τη μη διακοπή του ρεύματος τους, θα προσπαθήσουν με τον ίδιο τρόπο να διεκδικήσουν τα χρήματα που έχουν δώσει τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Για την πλειοψηφία βέβαια των νοικοκυριών το ποσό της ρήτρας έχει περάσει στις συνολικές οφειλές και έτσι θα κινηθούν νομικά για να το σβήσουν. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης η ρήτρα αναπροσαρμογής θα παύσει να ισχύει από τον Αύγουστο και μετά.