Το ρουζ είναι το προϊόν που βρίσκεται στριμωγμένο στο νεσεσέρ, αλλά είναι σημαντικότατο. Με ένα άγγιγμά του μπορεί να χαρίσει ζεστασιά και λάμψη. Τονίζει τη δυναμική ενός ολόκληρου μακιγιάζ και αναδεικνύει κάθε επιδερμίδα – και μάλιστα περισσότερο από μια πούδρα.

«Μπορεί κυριολεκτικά να μεταμορφώσει την άτονη όψη στο πρόσωπο, ακόμη κι αν φορεθεί χωρίς ίχνος άλλου μακιγιάζ τριγύρω, καθώς δείχνει πιο φρέσκο ένα πρόσωπο», μας λέει η makeup artist Ελενα Χατζηνικολίδου.

«Το πιο σημαντικό στο ρουζ είναι η εφαρμογή του σε στρατηγικά σημεία, μια δεξιότητα που όταν την έχετε αλλάζετε όλη την αίσθηση του προσώπου σας», εξηγεί η makeup expert και δίνει τις συμβουλές:

«Απλώστε το ρουζ στο πρόσωπο σχηματίζοντας ένα X. Ξεκινήστε από την κορυφή των μήλων με διαγώνια φορά προς τα κάτω και συνεχίστε διαγώνια με φορά προς το κόκαλο των ζυγωματικών. Το μυστικό εδώ είναι να χρησιμοποιήσετε ένα μεσαίο πινέλο, για να είστε πιο ακριβής στην εφαρμογή του ρουζ, αυξάνοντας σταδιακά την έντασή του. Αν έχετε ανοιχτή επιδερμίδα, προτιμήστε παλ τόνους του ροζ, ενώ αν είστε σταρένια οι πιο έντονοι τόνοι του ροδακινί θα σας κολακεύσουν. Μη διστάζετε να δοκιμάζετε συχνά και mix & match επιλογές».

instyle.gr