Έρευνα εις βάθος ζητούν από τον εισαγγελέα και από τον αρμόδιο υπουργό οι συγγενείς του 49χρονου Θόδωρου Νεμουτιάνου που έφυγε από τη ζωή, λίγα μέτρα πιο πέρα από το νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα με οξύ έμφραγμα.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι συγγενείς του 49χρονου ο άτυχος άνδρας δεν εξετάστηκε από γιατρό (ούτε ειδικευόμενο), παρά μόνο από μία νοσηλεύτρια στα… πεταχτά, την οποία κάλεσε ο υπάλληλος σεκιούριτι.

Η νοσηλεύτρια που τον είδε στα όρθια έκρινε ότι ο άνδρας δεν είχε κάτι το σοβαρό και του είπε να πάει στο νοσοκομείο του ΠΓΝ Πατρών, καθώς το Γενικό Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα δεν είχε εφημερία.

Οι συγγενείς του 49χρονου είναι έξαλλοι και θεωρούν ότι ο δικός τους άνθρωπος αφέθηκε να πεθάνει μόνος, ενώ θα μπορούσε να είχε σωθεί αν δεχόταν τις πρώτες βοήθειες από το νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα.

«Είναι κράτος δικαίου αυτό; Ένα νοσοκομείο όταν δεν έχει εφημερία δεν πρέπει να δώσει τις πρώτες βοήθειες σε έναν άνθρωπο που το έχει ανάγκη;» αναφέρουν. Οι συγγενείς και οι φίλοι του άτυχου άνδρα δεν μπορούν να πιστέψουν ότι οι άνθρωπος τους έφυγε τόσο αιφνίδια από τη ζωή και μάλιστα με ένα τέτοιον τρόπο.

Όπως λένε θα μπορούσε να είχε μεταφερθεί τουλάχιστον με ασθενοφόρο στο ΠΓΝ Πατρών, ίσως κάτι να γινόταν σε αυτή την περίπτωση. Άπαντες μιλούν για ένα δραστήριο άνδρα που δεν είχε παρουσιάσει ποτέ προβλήματα υγείας στο παρελθόν, ήταν δοτικός με τους γύρω του και αγαπητός σε όλους.

Η διπλή τραγωδία της οικογένειας

Η οικογένεια ζει διπλή τραγωδία με τον θάνατο του. Πριν από μερικούς μήνες είχε χαθεί από κορωνοϊό η 44χρονη αδερφή του Ελπινίκη και το τραγικό αυτό συμβάν είχε οδηγήσει τον άτυχο άνδρα να κάνει το εμβόλιο κατά του ιού.

Ο αδελφός του άτυχου άνδρα ήταν πρώην ποδοσφαιριστής και έχει αγωνιστεί σε πολλές ομάδες της περιοχής. Ο Θόδωρος Νεμουτιάνος ήταν ζαχαροπλάστης στο επάγγελμα και εργαζόταν σε γνωστή αλυσίδα ζαχαροπλαστικής στην Πάτρα.

Στη γειτονιά του κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο 49χρονος έφυγε τόσο άδικα, χωρίς να εξεταστεί από δημόσιο νοσοκομείο, ενώ στα social media οι φίλοι και οι γνωστοί τον τον αποχαιρετούν, μιλώντας με οργή για το κράτος και το όλο σύστημα.