Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» Ν. Αχαΐας, διοργάνωσε μαζί με τον Δήμο Ναυπακτίας, την Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων και το Κέντρο Κοινότητας - Παράρτημα Ρομά, ιατροκοινωνική εκδήλωση με θέμα «Η σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης στον Καρκίνο του πνεύμονα και στο Μελάνωμα, Νεότερες θεραπευτικές εξελίξεις»

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6/07/2022 στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα στην Ναύπακτο.

Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ.Ιερόθεος και ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ντίνος Τσουκαλάς.

Στην ενημερωτική ημερίδα παρουσίασαν τις ομιλίες τους εξαίρετοι επιστήμονες  σε θέματα που αφορούν την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τις σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης του καρκίνου.  Συγκεκριμένα  οι ιατροί που μας τίμησαν με την παρουσία τους και τις ομιλίες τους  είναι οι:

 κα. Χρύσα Οικονόμου,  Δερματολόγος-Επικουρική Επιμελήτρια της Δερματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών

 κος. Λεωνίδας Στέλλας, Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος – Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής COVID του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας»,

 κα. Αθηνά Χριστοπούλου Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών – Διευθύντρια Παθολογικής Ογκολογίας και Υπεύθυνη της Ογκολογικής Μονάδας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» .

Την ημερίδα έκλεισε, καταθέτοντας το προσωπικό της βίωμα με την Νόσο, η Πρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» Νομού Αχαΐας κα. Λαμπρινή Παπαχρυσανθάκη (Νοσηλεύτρια ΤΕ).