Αναπάντητα ερωτήματα προκαλεί ο θάνατος του 49χρονου στην Πάτρα, ο οποίος, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, πήγε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» με δυνατούς πόνους στο στήθος και λίγη ώρα αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή αβοήθητος στον δρόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ο άτυχος άντρας, το πρωί της ίδιας μέρας, είχε επισκεφθεί και ιδιώτη γιατρό, ο οποίος, μάλιστα, τον συμβούλευσε να πάρει αναλγητικά φάρμακα.

Η οικογένεια του άτυχου άντρα ζήτησε νωρίτερα την παρέμβαση εισαγγελέα, καθώς όπως ισχυρίζεται ο άτυχος άντρας έφτασε στο νοσοκομείο ζητώντας πρώτες βοήθειες, ωστόσο πήρε την απάντηση πως δεν εφημερεύει το νοσοκομείο και πως πρέπει να απευθυνθεί στο νοσοκομείο του Ρίου.

Ο υπάλληλος ασφαλείας στην είσοδο, άφησε τον 49χρονο να μπει στο νοσοκομείο και μάλιστα τον καθοδήγησε προς το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Ωστόσο, αναμένεται να διευκρινιστεί αν εκεί εξετάστηκε από κάποιον γιατρό ή αν απλώς τον είδε κάποιο άτομο από το νοσηλευτικό προσωπικό.

Είναι προφανές, αναφέρουν νοσοκομειακοί παράγοντες, ότι ακόμη κι αν ένα νοσοκομείο δεν εφημερεύει οι νοσηλεύτριες και οι γιατροί έχουν υποχρέωση να προσφέρουν βοήθεια και να φροντίσουν όποιον έχει άμεση ανάγκη.

«Πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί δεν έδωσαν τις πρώτες βοήθειες σε έναν συνάνθρωπό μας…» , αναφέρουν μέλη της οικογένειας του εκλιπώντος, οι οποίοι κατηγορούν τους υπευθύνους του νοσοκομείου για έλλειψη ανθρωπιάς «Ανθρωπιά τέλος…» αναφέρει ο σύζυγος της αδελφής του 49χρονου.