Πόσες φορές δεν έχετε νιώσει το καλοκαίρι τους αστραγάλους σας να πρήζονται ξαφνικά, με αποτέλεσμα να πρέπει να χαλαρώσετε τα λουράκια από τα πέδιλά σας ή ακόμη χειρότερα να βγάλετε τελείως τα παπούτσια σας; Το πρήξιμο αυτό – που είναι επιστημονικά γνωστό ως θερμικό οίδημα – οφείλεται στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων όταν κάνει ζέστη, για να δροσιστείτε. Αυτός ο μηχανισμός κάνει το σώμα σας να εργάζεται σκληρότερα για να μεταφέρει το αίμα πίσω στην καρδιά σας, με αποτέλεσμα τα υγρά να «λιμνάζουν» στα πόδια σας, τα οποία πρήζονται, όπως αναφέρει το vita.

Τα πρησμένα πόδια είναι σύνηθες φαινόμενο στις υψηλές θερμοκρασίες, τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες. Αλλά, ευτυχώς, υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείτε να κάνετε γι’ αυτό.

Πώς να αποφύγετε τα πρησμένα πόδια το καλοκαίρι
Πίνετε 8-10 ποτήρια νερό κάθε μέρα

Όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, το ίδιο θα πρέπει να γίνεται και με την πρόσληψη νερού. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν λαμβάνετε πολύ αλάτι, το οποίο μπορεί να σας κάνει να κατακρατήσετε υγρά.
Μην παραμένετε ακίνητοι για πολλή ώρα

Όλοι πρέπει να σηκωνόμαστε από την καρέκλα πού και πού. Απλώς φροντίστε να προσθέσετε κίνηση για να μην μένετε ακίνητοι για μεγάλες περιόδους. Πηγαίνετε για μια βόλτα ή κολύμπι για να διατηρήσετε την κυκλοφορία του αίματος σας σε κίνηση.
Ανυψώνετε περιοδικά τα πόδια σας

Εάν παρατηρήσετε ότι αρχίζει να εμφανίζεται πρήξιμο, σηκώστε τα πόδια σας αρκετές φορές την ημέρα για να βοηθήσετε την καρδιά σας να αντλήσει υγρά από τα πόδια και τους αστραγάλους σας. Ενώ κοιμάστε, μπορείτε να στηρίζετε τα πόδια σας σε ένα μαξιλάρι για επιπλέον όφελος. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν έχετε διαβήτη.
Περάστε χρόνο σε έναν κλιματιζόμενο χώρο

Εάν έχετε δουλειές έξω, μπείτε για λίγο σε έναν εσωτερικό χώρο για να ξεκουραστείτε σε χαμηλές θερμοκρασίες. Εάν είστε σε εσωτερικό χώρο με ζέστη, συνδέστε έναν ανεμιστήρα, βάλτε τα πόδια σας ψηλά και απολαύστε τη στιγμή.
Καταναλώστε τροφές που λειτουργούν ως διουρητικά

Ενώ η πρόσληψη νερού είναι εξαιρετική, το ίδιο είναι και η κατανάλωση τροφών που είναι γνωστό ότι βοηθούν στην αποβολή των περιττών υγρών από το σώμα. Καλές πηγές για να δοκιμάσετε είναι τα πράσινα φασόλια, τα φυλλώδη λαχανικά, η κολοκύθα, ο ανανάς, τα λεμόνια, τα κρεμμύδια και τα παντζάρια.
Κάντε μασάζ στα πόδια και τους αστραγάλους μας

Βοηθήστε την κυκλοφορία του αίματός σας κάνοντας μασάζ στα πόδια και τους αστραγάλους σας. Μπορείτε ακόμη να δοκιμάσετε αιθέρια έλαια για να κάνετε τη διαδικασία πιο εύκολη και ξεκούραστη.
Αποφύγετε τα ζεστά μπάνια

Ενώ ένα ζεστό μπάνιο μπορεί να καταπραΰνει τους μύες, μπορεί επίσης να κάνει τα αιμοφόρα αγγεία σας να συσταλούν, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία του αίματος. Δοκιμάστε ένα ζεστό μπάνιο, ακολουθούμενο με ένα ψηλό ποτήρι νερό και ανυψώστε τα πόδια σας.
Επιλέξτε μαγνήσιο

Το μαγνήσιο όταν λαμβάνετε σε ημερήσια βάση μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε ενυδατωμένοι και να μειώσει την κατακράτηση υγρών. Οι μπανάνες, οι ξηροί καρποί, το σπανάκι και το αβοκάντο είναι καταπληκτικές πηγές για υψηλά επίπεδα μαγνησίου.