Το σπιράλ απαρτίζεται κυρίως από πατρινούς δημότες που κατοικούν στην Πάτρα και ενδιαφέρονται για την πόλη τους. Υπάρχουν όμως και μέλη που δεν είναι μόνιμοι δημότες Δήμου Πατρέων,όπως επίσης μέλη που έλκουν την καταγωγή τους από την Πάτρα αλλά –σε αυτή τη φάση της ζωής τους- διαμένουν εκτός Πατρών, κάποιοι και εκτός Ελλάδος. Η πολυπληθέστερη ομάδα μελών σπιράλ που ζουν μακριά από την πόλη μας είναι οι εν Αθήναις. Ο επικεφαλής του σπιράλ, Πέτρος Ψωμάς, ταξίδεψε στην πρωτεύουσα και οργάνωσε μία συνάντηση μαζί τους, προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία της παράταξης και να συζητήσουν θέματα που αφορούν την πόλη, την αυτοδιοίκηση και την πορεία προς τις δημοτικές εκλογές του 2023.

Η συνάντηση έγινε στην περιοχή Γκύζη, είχε συμμετοχή, διάρκεια, ενθουσιασμό για το εγχείρημα και μεγάλη αισιοδοξία για την προοπτική του. Ο Πέτρος Ψωμάς παρουσίασε τη μέχρι σήμερα πορεία του σπιράλ, την οργανωτική διάρθρωση της παράταξης και τους στόχους των επόμενων μηνών. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με πάθος για την αγαπημένη τους Πάτρα. να επανενταχθούν σε Ομάδες Εργασίας, να δηλώσουν τη διαθεσιμότητά τους σε συγκεκριμένους τομείς δράσης και να επικαιροποιήσουν την επιθυμία τους να υπηρετήσουν το όραμα του σπιράλ για την πόλη, έστω κι από μακριά.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο δημοτικός σύμβουλος Θάνος Δούρος, ενώ το Πολιτικό Συμβούλιο της παράταξης εκπροσώπησε ο Χρήστος Μουρίκης. Από την πολυπληθή ομάδα μελών του σπιράλ στην Αθήνα, προσήλθαν και συμμετείχαν οι: Μαρία Καραμάνη, Μυρτώ Κιούρτη,ΤόνιαΠεδιαδιτάκη, Γιώργος Αποστολόπουλος, Τάκης Γεωργαντόπουλος, Ανδρέας Κυριακόπουλος και Σπύρος Τραχάνης. Οι επαφές με τους εν Αθήναις πατρινούς συνεχίζονται, καθώς και η ένταξη νέων μελών στο μητρώο του σπιράλ.

Εν όψει της προεκλογικής χρονιάς που ξεκινάει το Φθινόπωρο, θα ακολουθήσουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες του Πέτρου Ψωμά και του σπιράλ για συναντήσεις ενημέρωσης και ενεργοποίησης (δια ζώσης και διαδικτυακά) με πυρήνες πατρινών που ζουν και εργάζονται εκτός Πατρών. Το όραμα για μια όμορφη, σύγχρονη και επισκέψιμη πόλη, μια Πάτρα ανθρώπινη, ασφαλή και ισότιμη, είναι ένα όραμα που αφορά όλους τους πατρινούς -δημότες και μη-και απαιτεί ιδέες, συμμετοχή και συνδιαμόρφωση.