Όλα έτοιμα είναι για τη δημοπράτηση του έργου της ανάπλασης της συνοικίας των Προσφυγικών της Πάτρας.

Οι δημοτικές υπηρεσίες έχουν τρέξει το όλο θέμα, έχοντας εδώ και μήνες έτοιμες τις μελέτες της ανάπλασης τις οποίες ο δήμος παρέδωσε στον υπουργό και έτσι το έργο πήρε το «πράσινο» φως, με χρηματοδότηση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Ο προϋπολογισμός του έργου θα φτάνει στα 11.000 ευρώ και οι παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν αφορούν την βελτίωση της αισθητικής και των υποδομών της συνοικίας, χωρίς όμως να χαθεί ο γραφικός της χαρακτήρας.

Προβλέπεται η κατασκευή ή και ανακατασκευή νέων δρόμων, σύγχρονα πεζοδρόμια, υπόγειο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, χώροι πρασίνου, αναβάθμιση της πλατείας Ελευθερίας, ανακαίνιση του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου και όλα όσα ορίζει μια αστική ανάπλαση.

Η υπό ανάπλαση έκταση είναι μακράν μεγαλύτερη από τα όρια της συνοικίας Προσφυγικών γιατί εφαρμόζεται η αρχική χαρτογράφηση που έγινε μετά το 1922 για τους προσφυγικούς συνοικισμούς.

Έτσι, η ανάπλαση φθάνει μέχρι την Ελ. Βενιζέλου γιατί από τότε είχαν χαρακτηριστεί προσφυγικά οικόπεδα εντός της ζώνης που τελεί υπό αναζωογόνηση. Παρατηρούμε, λοιπόν, ότι εκτός της συνοικίας Προσφυγικών, στο σχέδιο ανάπλασης περιλαμβάνονται πολλές ακόμα γειτονιές οι οποίες θα αλλάξουν όψη βελτιώνοντας την καθημερινότητα των δημοτών.