«Όχι» στην αναγνώριση ελαφρυντικών στον Δημήτρη Λιγνάδη είπε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κ.Κούντριας.

Μέσω του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια, ο σκηνοθέτης ο οποίος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία για δύο από τους τέσσερις βιασμούς ζήτησε να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

«Από την αποδεικτική διαδικασία και συνεκτιμώντας την απολογία του κατηγορουμένου θεωρώ ότι δεν συντρέχουν ελαφρυντικές περιστάσεις στο πρόσωπο του κατηγορουμένου», ανέφερε ο εισαγγελέας στην πρότασή του.

Ο Αλ.Κούγιας αναπτύσσοντας το αίτημα για τη χορήγηση ελαφρυντικών τόνισε: «Δεν θέλω να πιστεύω ότι η δικαιοσύνη επηρεάζεται από τα μέσα. Η δικαιοσύνη είναι ανθρώπινη και σέβομαι την κρίση σας. Όταν μιλάει η δικαιοσύνη, εμείς σιωπούμε. Η ποινή δεν έχει σκοπό να τρομοκρατήσει όποιον διανοείται να διαπράξει το ίδιο αδίκημα, αλλά την καλύτερη εξέλιξη της προσωπικότητας του κατηγορούμενου. Τον αθωώσατε σε μια πράξη, με οριακή πλειοψηφία τον καταδικάσετε σε μια άλλη», ενώ απευθυνόμενος στους ενόρκους είπε: «Για αυτό που θα αποφασίσετε, για τα ελαφρυντικά που αφορούν λεπτές νομικές έννοιες, θα πρέπει να σεβαστείτε την γνώση των ειδικών».

«Είναι ντροπή για τον εισαγγελέα να μην έχει ακούσει την αποδεικτική διαδικασία και τα όσα ανέφερα για την προσωπικότητα του Δημήτρη Λιγνάδη", είπε σε υψηλούς τόνους ο κ.Κούγιας.

"Έίναι ντροπή ο βιασμός παιδιών" φώναξε κάποια κυρία που βρισκόταν εκτός δικαστηρίου.