Στον Ψαθόπυργο «ταξιδεύει» ο Δημοτικός Κινητός Κινηματογράφος, όπου στις 9.30 το βράδυ της Πέμπτης 14 Ιουλίου θα προβληθεί η πολυβραβευμένη (14 διεθνή βραβεία) ταινία «Κομμώσεις Ρόμι».

Μέσα από την ταινία η Ολλανδή σκηνοθέτης Mischa Kamp, αποτυπώνει τρεις γενιές γυναικών  οι οποίες έρχονται αντιμέτωπες με τις συνέπειες του Αλτσχάιμερ. Όταν η ηλικιωμένη κομμώτρια Stine αποφασίζει να εξομολογηθεί την κατάστασή της στη δεκάχρονη εγγονή της Romy και όχι στην κόρη της Margot, μια μεγάλη περιπέτεια αρχίζει.

Η σκηνοθέτης διαχειρίζεται με ευαισθησία το δύσκολο θέμα της ταινίας και μέσα από την οπτική γωνία της μικρής ηρωίδας  της, ξεδιπλώνει διακριτικά και εύστοχα τον ευφάνταστο τρόπο με τον οποίο τα παιδιά αντιλαμβάνονται τον κόσμο.

Σενάριο: Tamara Bos.  Πρωταγωνιστούν:Beppie Melissen,  Vita Heijmen, Noortje Herlaar

Η ταινία θα επαναπροβληθεί την Κυριακή 17 Ιουλίου στη Γούβα.

Οι σινεφίλ «κατέκλυσαν» το αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου

Οι φίλοι της μεγάλης οθόνης κατέθεσαν ήδη από το βράδυ της Τρίτης 12 Ιουλίου τα «διαπιστευτήριά» τους για την ταινία καθώς  κατέκλυσαν το αίθριο του παλαιού δημοτικού Νοσοκομείου, όπου προβλήθηκε για πρώτη ημέρα.

H καταπληκτική ερμηνεία των ηθοποιών, τα νοήματα της ταινίας και η προσέγγιση της άνοιας από την Mischa Kamp καθήλωσαν και συγκίνησαν όσους είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν.

Η είσοδος σε όλες τις προβολές του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου είναι δωρεάν.