«Σαφάρι» για την καταπολέμηση του παρεμπορίου στο Ηράκλειο εξαπέλυσαν οι αστυνομικοί σε καταστήματα και αποθηκευτικούς χώρους σε περιοχές του Δήμου Χερσονήσου, όπου κατέσχεσαν χιλιάδες απομιμητικά προϊόντα και ένα εργαστήριο για την πλαστογραφία εμπορικών σημάτων γνωστών εταιρειών, ενώ πέρασαν χειροπέδες και σε τρεις Έλληνες εμπόρους.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων που έκαναν οι άνδρες του τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος σε συνεργασία με το Σ.Δ.Ο.Ε., κατασχέθηκαν συνολικά 15.525 «μαϊμού» υποδήματα, είδη ρουχισμού, τσάντες, αξεσουάρ, αρώματα, καπέλα, γυαλιά ηλίου, παιδικά παιχνίδια και άλλα είδη με πλαστά σήματα επωνύμων εταιριών. Η διάθεση των «μαϊμού» προϊόντων στην αγορά υπολογίζεται ότι προκάλεσε ζημιά ύψους 2.100.995 ευρώ στις νόμιμες εταιρείες.

Εκτός από τα απομιμητικά προϊόντα, στον αποθηκευτικό χώρο ιδιοκτησίας ενός από τους εμπόρους βρέθηκε ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος με πλήρη εξοπλισμό για την εντύπωση πλαστών σημάτων που περιλάμβανε φορητό υπολογιστή, εκτυπωτή, θερμικές πρέσες για εντύπωση σε καπέλα, σε ποτήρια και μπλούζες και τρία πλαστικοποιημένα μπλοκ με δείγματα εντυπωμάτων. Σε έρευνα που ακολούθησε στην κατοικία του κατασχέθηκε και ένα πιστόλι με φυσίγγια στον γεμιστήρα του.

Οι τρεις επιχειρηματίες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενοι για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων, πλαστογραφία και απάτη. Σε βάρος του κατόχου του πιστολιού, που εστάλη για βαλλιστική εξέταση, σχηματίστηκε και άλλη μια δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Πηγή: protothema.gr