Σε μπελάδες έχει μπει ένας Αμερικανός τουρίστας που επισκέφθηκε την κορυφή του Βεζούβιου καθώς έπεσε στον κρατήρα την ώρα που προσπαθούσε να βγάλει σέλφι ενώ είχε μπει σε απαγορευμένο μονοπάτι και θα τεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Ο 23χρονος τουρίστας έφτασε μαζί με την οικογένειά του στην κορυφή του Βεζούβιου για να δει τον κρατήρα από όσο πιο κοντά μπορεί. Μόνο που θέλησε να τον δει από ακόμα πιο κοντά και μπήκε σε ένα μονοπάτι, το οποίο είναι απαγορευμένο για τους απλούς επισκέπτες.

Όπως αναφέρει ο Guardian, στην προσπάθειά του να βγάλει σέλφι, το κινητό του γλίστρησε από το χέρι και έπεσε μέσα στο στόμιο. Θέλοντας να το πάρει πίσω, προσπάθησε να κατέβει τον κρατήρα, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να πέσει.

Αμέσως, οι ξεναγοί που ήταν στο σημείο έτρεξαν να τον βοηθήσουν ενώ κάλεσαν την αστυνομία και την πυροσβεστική. Ο άνδρας είχε μικροτραυματισμούς με αμυχές στην πλάτη και στα χέρια αλλά και μώλωπες.

Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και βγήκε σώος από τον κρατήρα, ωστόσο θα βρεθεί αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη, αφού τόσο ο ίδιος όσο και η υπόλοιπη οικογένειά του αντιμετωπίζουν κατηγορίες μετά από καταγγελία της αστυνομίας για εισβολή σε δημόσια γη.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο άνδρας είχε ανέβει τα 1.281 μέτρα μέχρι την κορυφή του Βεζούβιου χωρίς να πληρώσει εισιτήριο ενώ φέρεται ότι μπήκε σε μονοπάτι που είχε σήμανση απαγορευμένου επειδή θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνο.