Δεν πήραν ποτέ το ικανοποιητικό «μεροκάματο» που υπολόγιζα οι δύο αλλοδαποί που ρήμαζαν την χλωρίδα στο βουνό Μιτσικέλι των Ιωαννίνων, συλλέγοντας παράνομα μεγάλες ποσότητες τσαγιού το οποίο σκόπευαν να διαθέσουν προς πώληση, ίσως και στην Αλβανία.

Οι δράστες εντοπίστηκαν τα μεσάνυχτα της Κυριακής από κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κ.Ο.Η. να κινούνται με ένα όχημα στην περιοχή της κοινότητας Λιγκιάδων του Δήμου Ιωαννιτών και ακινητοποιήθηκαν για έλεγχο. Όπως διαπιστώθηκε, το αυτοκίνητο ήταν φορτωμένο με 25 κιλά τσαγιού που είχαν ξεριζώσει και συλλέξει από το ελληνικό βουνό με το σλαβικό όνομα το οποίο σημαίνει «φωλιά αρκούδας».

Η συλλογή τσαγιού απαγορεύεται από τη Δασική και Περιβαλλοντική νομοθεσία κι έτσι οι θηροφύλακες κάλεσαν την Άμεση Δράση, άνδρες της οποίας συνέλαβαν τους αλλοδαπούς. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, που τους άσκησε δίωξη και τους παρέπεμψε να δικαστούν στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Η ποσότητα τσαγιού μεταφέρθηκε στο Δασαρχείο Ιωαννίνων, όπου έγινε ζύγιση και θα ακολουθήσει η προβλεπόμενη διαδικασία του πλειστηριασμού.

Πηγή: protothema