Μια αδίστακτη γυναίκα από την Ρωσία φέρεται να συνελήφθη επειδή πούλησε το νεογέννητο μωρό της για να πληρώσει μια ρινοπλαστική αξίας 3.600 δολαρίων.

Η 33χρονη γυναίκα – το όνομα της οποίας δεν αποκαλύφθηκε από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης – τέθηκε υπό κράτηση στα τέλη Μαΐου ως ύποπτη για εμπορία ανθρώπων, αναφέρει η Daily Star.

Η 33χρονη φέρεται να γέννησε ένα αγοράκι στις 25 Απριλίου σε νοσοκομείο στη νότια πόλη Kaspiysk, πριν το πουλήσει μόλις πέντε ημέρες αργότερα σε ένα ντόπιο ζευγάρι που ήθελε να γίνει γονείς.

Σύμφωνα με δήλωση Ρώσων αξιωματούχων που έλαβε το Newsflash, η γυναίκα “συναντήθηκε με έναν κάτοικο της περιοχής [και] συμφώνησε να παραδώσει τον νεογέννητο γιο της, για μια αμοιβή 200.000 ρουβλίων (3.200 δολάρια)”.

Την ημέρα που παρέδωσε το αγόρι, φέρεται να εξέδωσε στους νέους γονείς ένα έγγραφο με το οποίο δηλώνει «παραίτηση από τα δικαιώματα του παιδιού». Σε αντάλλαγμα, έλαβε μια μικρή προκαταβολή ύψους 360 δολαρίων. Λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες αργότερα, στις 26 Μαΐου, η γυναίκα έλαβε τα υπόλοιπα μετρητά, αλλά η αστυνομία ενημερώθηκε λίγο αργότερα.

Δεν είναι σαφές ποιος επικοινώνησε με την αστυνομία, αλλά γρήγορα τέθηκε υπό κράτηση, μαζί με το ζευγάρι που υιοθέτησε παράνομα το νεογέννητο αγόρι.

Οι νέοι γονείς φέρεται να είπαν στους ερευνητές ότι η γυναίκα τους έδωσε το μωρό και το πιστοποιητικό γέννησής του, αλλά αρνήθηκαν ότι πλήρωσαν απευθείας για το παιδί. Είπαν ότι η μητέρα στη συνέχεια ζήτησε 3.200 δολάρια για το κόστος μιας επέμβασης στη μύτη για να έχει «καλύτερη αναπνοή» και ήταν ευτυχείς που μπορούσαν να την βοηθήσουν.

«Αυτή τη στιγμή, διεξάγεται μια σειρά από ανακριτικές ενέργειες, με στόχο τη διαπίστωση όλων των συνθηκών του εγκλήματος που διαπράχθηκε και τη συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων για την ενοχή του υπόπτου», αναφέρεται στην επίσημη ρωσική ανακοίνωση.

«Είναι ύποπτη για διάπραξη εγκλήματος σύμφωνα με την παράγραφο «η» του Μέρους 2 του άρθρου. 127.1 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας (αγορά και πώληση που πραγματοποιήθηκε σε σχέση με άτομο που βρίσκεται σε κατάσταση ανήμπορη, γνωστό στον ένοχο)», δήλωσαν περαιτέρω αξιωματούχοι.

Πηγή: NY POST