Συστατικά

1 κιλό μπακαλιάρος παστός ξαρμυρισμένος
1 κιλό πατάτες κομμένες σε ροδέλες
1 φλ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
10-15 ντοματίνια
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Αλάτι
Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

Κόβεις τον μπακαλιάρο σε μερίδες και τον ξαρμυρίζεις αφού έχεις αφαιρέσει το δέρμα του, από το προηγούμενο βράδυ
Ρίχνεις το 1/2 φλ. ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο
Βάζεις τα ντοματίνια σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό και τα βράζεις για 5 περίπου λεπτά
Ρίχνεις στην γάστρα ή το ταψί το υπόλοιπο λάδι και τοποθετείς αρχικά τις πατάτες και από πάνω τον μπακαλιάρο και τα ντοματίνια
Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι τον ψιλοκομμένο μαϊντανό ένα φλιτζάνι νερό και το αφήνεις να ψηθεί στους 200 βαθμούς για 1 περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσουν ο μπακαλιάρος και οι πατάτες

Πηγή: tlife.gr