«Τρίζει η καρέκλα» του Ερντογάν σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση που τον δείχνει με ποσοστά κάτω του 30%, μια πτώση λίγο πάνω από 20 μονάδες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές στην Τουρκία.

Η δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Cumhuriyet διενεργήθηκε από την εταιρεία Eurasia Araştırma και αφορούσε τις επικείμενες εκλογές στην Τουρκία, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της ΕΡΤ.

Αυτό που συγκεκριμένα ξεχωρίζει η δημοσκόπηση είναι ότι ακόμα και αν όλα τα κόμματα «κατέβαζαν» υποψήφιους, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συγκέντρωνε ποσοστά της τάξης του 29,8%.

Στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές το κόμμα του Ερντογάν είχε συγκεντρώσει ποσοστό της τάξης του 52,59%. Συνεπώς μιλάμε για κατακρύμνηση της εκλογικής δύναμης του Τούρκου προέδρου αν επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά για τις εκλογές του 2023.

Στο ερώτημα: «Εάν όλα τα κόμματα προτείνουν χωριστούς υποψηφίους στις προεδρικές εκλογές, τι θα ψηφίζατε;» το ποσοστό ψήφων για τον πρόεδρο του ΡΛΚ Κεμάλ Κιλιτσντάρογου ήταν 28,8%, για την Μεράλ Ακσενέρ 12,5% και για τον Μιτχάτ Σαντζάρ 9,8%.

Επιπλέον ποσοστό της τάξης του 6,3% των ψήφων θα συγκέντρωσε ο πρόεδρος του κόμματος DEVA, Αλί Μπαμπατζάν.

O προέδρος του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί, εταίρος του Ερντογάν, συγκεντρώνει σύμφωνα με την έρευνα 6,0 %.

Ακολουθούν οι Ουμίτ Οζντά (κόμμα Νίκης) 1.9%, Αχμέτ Νταβούτογλου (κόμμα Μέλλοντος) και Μουχαρέμ Ιντζέ (κόμμα Πατρίδας) 1.5% και Τεμέλ Καραμολάογλου, (κόμμα Ευτυχίας) και «Άλλο κόμμα» με 1,2 %.