Οι αρχές στη Σανγκάη εντόπισαν ένα κρούσμα κορωνοϊού που αφορά μια νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον BA.5, την Όμικρον BA.5.2.1.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα σε ενημέρωση του Τύπου ένας αξιωματούχος σηματοδοτώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Κίνα για να διαχειριστεί τις νέες παραλλαγές του κορωνοϊού καθώς εφαρμόζει την πολιτική της των «μηδενικών κρουσμάτων».

Το κρούσμα, το οποίο εντοπίστηκε στη συνοικία Πουντόνγκ στις 8 Ιουλίου, συνδέεται με ένα κρούσμα του εξωτερικού, είπε ο Ζάο Νταντάν, ο υποδιευθυντής της υγειονομικής επιτροπής της πόλης.

Σανγκάη: Bγήκε από lockdown αλλά συνέχισε να επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς

Η Σανγκάη στην ανατολική Κίνα βγήκε από lockdown, το οποίο διήρκεσε περίπου δύο μήνες, στις αρχές Ιουνίου αλλά συνέχισε να επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς βάζοντας σε καραντίνα κτίρια και συγκροτήματα κατοικιών καθώς εμφανίζονταν νέες πιθανές αλυσίδες μετάδοσης.

«Η πόλη μας συνεχίζει να καταγράφει περισσότερα θετικά κρούσματα από μετάδοση στην κοινότητα και ο κίνδυνος της επιδημιολογικής εξάπλωσης μέσω της κοινωνίας παραμένει πολύ υψηλός», προειδοποίησε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Ζάο, κάτοικοι σε αρκετές κεντρικές συνοικίες στη Σανγκάη θα υποβληθούν σε διαγνωστικά τεστ για κορωνοϊό σε δύο γύρους-από τις 12 ως τις 14 Ιουλίου-σε μια προσπάθεια να ελεγχθούν νέα πιθανά ξεσπάσματα του ιού.