Τo τελευταίο τρίμηνο του έτους θα αφορά, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η τρίτη επιδότηση καυσίμων, Fuel Pass 3, με τις σχετικές ανακοινώσεις να πραγματοποιούνται τον Σεπτέμβριο.

Η τρίτη επιδότηση του Fuel Pass 3, εφόσον αποφασιστεί θα γίνει με την ίδια του Fuel Pass 1.

Έτσι μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας οι δικαιούχοι θα αιτούνται την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στην οποία πιστώνεται το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης. Η ψηφιακή κάρτα εκδίδεται από τράπεζα.

Η είσοδος του δικαιούχου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω gov.gr θα πραγματοποιείται με τους κωδικούς taxisnet.

Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή ο αιτών θα συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, και αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού σε αυτήν.

Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου, η Κοινωνία της Πληροφορίας διαβιβάζει εγκριτική απόφαση στην τράπεζα και εμβάζει αμελλητί το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στον δικαιούχο.

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε ραδιοφωνική συνέντευξη άφησε ανοιχτό παράθυρο για συνέχιση της επιδότησης στα καύσιμα, αναφέροντας:

«Βεβαίως και θα συνεχιστεί εφόσον χρειαστεί, γιατί αν είμαστε αντιμέτωποι με τέτοιες τιμές ενέργειας, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τη στήριξη για όσο διάστημα χρειαστεί. Και γι’ αυτό και είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στο πώς παρεμβαίνουμε, έτσι ώστε να μην αναλώσουμε όλα τα δημοσιονομικά “πυρομαχικά” τα οποία έχουμε και βρεθούμε στη συνέχεια χωρίς δυνατότητα στήριξης της κοινωνίας. Διότι πρέπει να προβλέψουμε και το χειρότερο σενάριο, το οποίο είναι ότι αυτός ο πόλεμος θα συνεχιστεί και ότι τα πράγματα στην αγορά ενέργειας θα γίνουν χειρότερα πριν γίνουν καλύτερα».

Αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών απάντησε πως «όσο διαρκούν οι ανατιμήσεις και όσο διαρκεί η κρίση, η κυβέρνηση θα εξαντλεί κάθε δυνατότητα που υπάρχει για να στέκεται στο πλευρό της κοινωνίας. Ήδη τρέχουμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα στήριξης για την ακρίβεια στην ηλεκτρική ενέργεια στην Ευρώπη και έχουμε κάνει πολύ ουσιαστικές παρεμβάσεις, στοχευμένες σε ό, τι αφορά τα καύσιμα» .

Υπενθύμισε δε ότι «τρέχει το πρόγραμμα για τα καύσιμα έως τέλος του καλοκαιριού. Από εκεί και πέρα όσο διαρκεί το πρόβλημα, τόσο η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να στέκεται στο πλευρό της κοινωνία».

newsbomb.gr