Την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 και ώρα 18:00 με 20:00, θα πραγματοποιηθεί η διαδικτυακή (digital) ημερίδα με θέμα τον Καρκίνο του Ήπατος. Η ημερίδα διοργανώνεται από το Ίδρυμα «Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα» σε συνεργασία με την Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας & Πελοποννήσου (ΙΕΔΕΠ) και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Ο καρκίνος του ήπατος αποτελεί σε παγκόσμια κλίμακα την 5η πιο συχνή μορφή καρκίνου καθώς και την 3η αιτία θανάτου από καρκινική νόσο. Οι ηλικίες στις οποίες εμφανίζεται συχνότερα είναι οι άνω των 60 χρόνων αλλά παρατηρείται και σε άτομα μικρότερης ηλικίας και το φύλο το οποίο προσβάλλεται σε μεγαλύτερο ποσοστό φαίνεται πως είναι το αντρικό.
Συχνότερα αίτια εμφάνισης καρκίνου του ήπατος είναι η κληρονομικότητα, κάποια ηπατική νόσος (Ηπατίτιδες), υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, παχυσαρκία και κακός τρόπος ζωής.
Η ενημέρωση, ο καλύτερος τρόπος ζωής, η τεχνολογία σε συνδυασμό με την ιατρική επιστήμη, συμβάλουν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της συγκεκριμένης καρκινικής νόσου.
Στόχος λοιπόν της συγκεκριμένης ημερίδας είναι η σωστή ενημέρωση προς τους πολίτες, η ευαισθητοποίησή τους επί του θέματος, αλλά και η διαμόρφωση της καθημερινότητας προς μια πιο υγιή και καλύτερη κατεύθυνση, η οποία θα συμβάλει θετικά στη πρόληψη και την αντιμετώπιση της συγκεκριμένης νόσου.
Η ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της επίσημης σελίδας του Ιδρύματος «Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα» www.fodp.gr και της Ι.Ε.Δ.Ε.Π., www.iedep.gr.

Δείτε λεπτομέρειες εδώ