Για το εάν θα κάνει κάποιες παρεμβάσεις η κυβέρνηση στον ξενοδοχειακό τουριστικό κλάδο και στον επισιτισμό προκειμένου να μην υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού ρωτήθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

” Είναι ένας από τους τομείς που οι επιχειρήσεις ψάχνουν εργαζόμενους και δεν βρίσκουν. Είμαστε σε διαρκεί επικοινωνία με τους εκπροσώπους των εταιρειών αυτών, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και με τα θεσμικά τους όργανα” απάντησε ο κ. Οικονόμου.

Εν συνεχεία μίλησε για τις πρωτοβουλίες που έλαβε η κυβέρνηση για τον κλάδο το προηγούμενο διάστημα . ” Έχουμε πάρει πρωτοβουλίες το προηγούμενο διάστημα που θα δίναν περαιτέρω κίνητρα για τον κόσμο να εργαστεί στο συγκεκριμένο κομμάτι”.

” Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε για ιδέες και να δούμε πώς και εμείς πως από πλευρά του κράτους θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε προς την κατεύθυνση αυτή. Να θυμίσω ότι ταυτόχρονα με τα κίνητρα που δώσαμε και με το πλαίσιο το θεσμικό που διαμορφώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα πάντοτε πρέπει όλοι να έχουν κατά νου ότι πρέπει να συμπεριφέρονται στους εργαζόμενους στο συγκεκριμένο κλάδο με την αξιοπρέπεια που απαιτείται και που τους πρέπει και με τα δικαιώματα που πρέπει να έχει ο εργαζόμενος σε κάθε χώρο εργασίας. Αναφέρθηκε σε αυτό και ο Πρωθυπουργός χθες. Υπάρχουν παραδείγματα ευτυχώς δεν είναι ο κανόνας που κάποιοι πρέπει να είναι πολύ περισσότερο προσεκτικοί και να σέβονται τις υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζόμενους σε όλο το φάσμα της εργασιακής τους σχέσης” συμπλήρωσε.