Μέχρι τον Αύγουστο θα έχει ολοκληρωθεί ο παραλιακός ποδηλατόδρομος της Πάτρας.

Τουλάχιστον αυτό το διάστημα ορίζεται στην σύμβαση για τη νέα παράταση που πήρε το έργο από την δημοτική αρχή προς τον ανάδοχο που καλείται αυτή τη φορά να κάνει την… έκπληξη και να ολοκληρώσει το έργο μέσα στο χρονικό διάστημα της προθεσμίας του.

Δεν είναι βέβαια τόσο εύκολο αυτό, κρίνοντας από τις καθυστερήσεις που είχαν προηγηθεί το περασμένο διάστημα, σε ένα έργο που χαρακτηρίστηκε από πολλούς σαν το... Γεφύρι της Άρτας. Η ουσία όμως είναι τι γίνεται τώρα.

Ο παραλιακός ποδηλατόδρομος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πλατεία Τριών Συμμάχων. Για την ακρίβεια λίγα μέτρα πιο πέρα από τον σταθμό του ΟΣΕ. 

Έχει καλύψει ένα σημαντικό μέρος της διαδρομής του (πάνω από το μισό) για να φτάσει στον τελικό του προορισμό που είναι το ύψος της οδού Παπαφλέσσα.

Εκεί, σύμφωνα με τη μελέτη που έχει γίνει, θα ενωθεί με τον ποδηλατόδρομο στο Νότιο Πάρκο. Η αλήθεια είναι ότι ο ανάδοχος για πρώτη φορά από τη στιγμή που ανέλαβε το έργο, το τρέχει με γοργούς ρυθμούς.

Το αν θα προλάβει μέχρι τον Αύγουστο αυτό όμως παραμένει ένα ερωτηματικό. Πάντως, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή τα κυκλοφοριακά προβλήματα που υπήρξαν στην Όθωνος Αμαλίας το προηγούμενο διάστημα όταν ξεκίνησαν οι εργασίες, έχουν ξεπεραστεί.

Άλλωστε,  πέρασε και από το δημοτικό συμβούλιο η ανανέωση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για όσο διάστημα κρατήσει το έργο, απαγορεύοντας την στάθμευση παράλληλα του ποδηλατόδρομου.

Έτσι ώστε να μην μικρύνει και άλλο το φάρδος του δρόμου, κάτι που προκάλεσε προβλήματα και «ουρές», κυρίως λόγω των διπλοπαρκαρισμένων.