Καλεσμένος στην εκπομπή Πρωινό βρέθηκε την Πέμπτη 7/7 ο Μάριος Αθανασίου.

Ο γνωστός ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την παρουσία του στις δίκες Φιλιππίδη – Λιγνάδη, ενώ αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια μετά την απόφασή του να κινηθεί νομικά προς τον ηθοποιό, ο οποίος υπέγραψε την ανοιχτή επιστολή καταγγέλλοντας τις μεθόδους που χρησιμοποιεί ο γνωστός ποινικολόγος.

«Είδα τη δήλωση του Αλέξη Κούγια για τις δηλώσεις μου, όπου υποστήριζα ότι υπερασπίζεται μόνο κατηγορούμενους. Δεν με αφορά να μπω σε διαδικασία ερωτήσεων και απαντήσεων με τον Αλέξη Κούγια. Όταν θα έρθει η ώρα, θα το αντιμετωπίσουμε, δεν θα παίξω το παιχνίδι του. Αυτή είναι η δουλειά του, υπερασπίζεται έναν άνθρωπο, αλλά το κάνει με έναν τρόπο που εμένα δεν μου αρέσει», είπε αρχικά ο Μάριος Αθανασίου.

Και συνέχισε: «Δεν μου αρέσει το πώς αντιμετωπίζουμε θύματα κακοποίησης. Αυτοί οι άνθρωποι είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία, οι άνθρωποι βγαίνουν και τρέμουν εκεί πέρα. Όταν αυτός ο δικηγόρος κάνει την δουλειά του εκτός των ορίων και συνεχίζει το ίδιο και εκτός αίθουσας, δηλαδή προσπαθείς να προκαλέσεις φόβο, τρόμο, αναμπουμπούλα και κάνεις διάφορα τέτοια, πρέπει να υπάρχει ένα όριο. Νομίζω ότι όλος ο τρόπος που έχει χειριστεί το θέμα, δεν είναι ο ενδεδειγμένος».

Κλείνοντας ο Μάριος Αθανασίου ξεκαθάρισε: «Μαζεύτηκαν 700 άνθρωποι για να υπογράψουν και όχι 340 που αναφέρει ο Αλέξης Κούγιας. Υπάρχει μια αίσθηση εκφοβισμού, χωρίς λόγο».