Οι εκλογές τελείωσαν, το νέο προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου προχωράει για την επόμενη μέρα του εμπορικού κόσμου και του συνδικαλιστικού του φορέα, ενωμένο αφήνοντας στην άκρη τις όποιες διαφωνίες και βάζοντας σε προτεραιότητα τα προβλήματα που απασχολούν τους εμπόρους.

«Δεν διεκδικούμε την πατρότητα για κανένα ζήτημα του εμπορικού κόσμου. Αντίθετα ήμαστε ανοικτοί σε προτάσεις και περιμένουμε από όλες τις παρατάξεις να μας θέσουν τις δικές τους για τα προβλήματα που έχουν να κάνουν τόσο με την αγορά και το εμπόριο, όσο και με τα καίρια ζητήματα που απασχολούν την πόλη» τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος, θέλοντας να δώσει το ενωτικό ύφος της προεδρίας του.

Η πρώτη παρουσία του νέου προεδρείου για τα ζητήματα που αφορούν την πόλη ήταν στη συγκέντρωση που έγινε στο Ρίο για το θέμα της υπόγειας χάραξης του τρένου. Ο Εμπορικός Σύλλογος έδωσε το παρών, έχοντας από την αρχή πάρει θέση υπέρ της υπογειοποίησης.

Όμως σίγουρα το τρένο δεν είναι το μοναδικό ζήτημα που απασχολεί ούτε τον εμπορικό κόσμο, ούτε και τον σύλλογο. «Προτεραιότητα για τον σύλλογο είναι αυτή τη στιγμή το θέμα της πορείας του έργου για την λειτουργία του πρώτου open mall στην Πάτρα» τονίζει ο κ. Ζαφειρόπουλος.

«Από εκεί και πέρα θέλουμε να ολοκληρώσουμε κάποιες λεπτομέρειες στη συντήρηση του κτιρίου του συλλόγου». Αυτά σε ότι αφορά τα θέματα των υποδομών.

Ανασφάλιστοι και ενέργεια

Ακόμα μεγαλύτερη βάση θα πρέπει να δοθεί στα προβλήματα που έχει ο εμπορικός κόσμος σχετικά με την ακρίβεια και την κατρακύλα που υπάρχει στην αγορά.

«Το ζήτημα που στην κυριολεξία μας καίει έχει να κάνει με τους δεκάδες ανασφάλιστους συναδέλφους που πλέον είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν στις δημόσιες δομές για να πάρουν τα φάρμακα και να κάνουν τις εξετάσεις τους, περιμένοντας μήνες για ένα ραντεβού αφού το σύστημα της δημόσιας υγείας πιέζεται σημαντικά.

Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τις απαιτούμενες ενέργειες για να μπορέσουν τα ανασφάλιστα μέλη μας να πηγαίνουν στους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΠΥ.

Μας απασχολεί φυσικά και το θέμα της ενέργειας που συνεχίζει να απαιτεί μια πληγή για δεκάδες εμπορικές επιχειρήσεις, ενώ θα εξετάσουμε τρόπους, ώστε να τονώσουμε την αγορά στον βαθμό που μπορούμε, μια αγορά όπου η κίνηση της παραμένει σε τροχιά συνεχόμενης πτώσης».