Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε στις ΗΠΑ με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που αναίρεσε προηγούμενη ιστορικά απόφαση για τις αμβλώσεις. Η Φλόριντα έθεσε σε ισχύ την απαγόρευση αμβλώσεων μετά τη 15η εβδομάδα της κύησης, ενώ δικαστής στο Μισισιπή αρνήθηκε να αποτρέψει την εφαρμογή μιας σχεδόν πλήρους απαγόρευσης των αμβλώσεων.

Οι εξελίξεις αυτές είναι ένα ακόμη πισωγύρισμα στα δικαιώματα των γυναικών μετά την ακύρωση της απόφασης του 1973 στην υπόθεση Ρόου εναντίον Γουέιντ που είχε νομιμοποιήσει τις αμβλώσεις σε εθνικό επίπεδο στις ΗΠΑ.

Στη Φλόριντα οι αρχές της ρεπουμπλικανικής πολιτείας άσκησαν έφεση σε απόφαση του δικαστή Τζον Κούπερ, ο οποίος είχε προσπαθήσει να εμποδίσει να τεθεί σε εφαρμογή η απαγόρευση των αμβλώσεων μετά τη 15η εβδομάδα της κύησης.
Στο Μισισιπή απαγορεύονται οι αμβλώσεις μετά την 6η εβδομάδα

Μετά την έφεση αυτομάτως πάγωσε η απόφαση του δικαστή. Αυτό σημαίνει ότι το νομοσχέδιο που υπέγραψε τον Απρίλιο ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις παραμένει σε ισχύ. Αυτό προβλέπει την απαγόρευση σχεδόν όλων των αμβλώσεων μετά τη 15η εβδομάδα από την τελευταία έμμηνο ρύση. Οι γυναίκες μπορούν να κάνουν άμβλωση σε περίπτωση που απειλείται η υγεία τους ή αν το έμβρυο πάσχει από μια «θανατηφόρα δυσμορφία».