Συστατικά

1 κιλό αρακά
1 φλ. ελαιόλαδο
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 μέτρια καρότα κομμένα σε μικρά καρέ
3 μέτριες πατάτες κομμένες σε καρέ
2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
λίγο γλυκάνισο
αλάτι
πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

Ρίχνεις 1/3 φλ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και περιμένεις να κάψει
Σοτάρεις τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο για 3 περίπου λεπτά, προσθέτεις τις πατάτες, τα καρότα και τον πελτέ ντομάτας και τα αφήνεις για 2-3 λεπτά ακόμη
Ρίχνεις το νερό και προσθέτεις τον αρακά
Αφήνεις το φαγητό να βράσει για 15 λεπτά και προσθέτεις το υπόλοιπο λάδι, τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα
Σκεπάζεις την κατσαρόλα και αφήνεις τον αρακά για 10 ακόμη λεπτά
Τον αφαιρείς από τη φωτιά και σερβίρεις με φέτα

Πηγή: tlife.gr