Συστατικά

Για τους κεφτέδες θα χρειαστείς

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ψίχα από 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
3 κ. σ. ελαιόλαδο
1 αβγό
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κιλό ντομάτες πολτοποιημένες στο multi
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
½ κ. γλ. ζάχαρη
1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
2 κ. σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

Κεφτέδες

Μουλιάζεις το ψωμί σε λίγο νερό και το στίβεις πολύ καλά
Το βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτεις το κρεμμύδι, τον κιμά, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το αβγό, το ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι
Ζυμώνεις πολύ καλά για μερικά λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
Σκεπάζεις το μπολ με πλαστική μεμβράνη, το βάζεις στο ψυγείο και το αφήνεις για 1 ώρα τουλάχιστον πριν αλευρώσεις και τηγανίσεις τους κεφτέδες

Σάλτσα
Βάζεις το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και όταν κάψει σοτάρεις το κρεμμύδι με το σκόρδο για 3 περίπου λεπτά
Προσθέτεις την ντομάτα, τη ζάχαρη και τον πελτέ και ανακατεύεις καλά για 3-4 λεπτά
Βάζεις 1 ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι χαμηλώνεις τη φωτιάς και αφήνεις τη σάλτσα για 15-20 λεπτά
Την αφαιρείς από τη φωτιά και προσθέτεις τον βασιλικό
Ρίχνεις τους κεφτέδες μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύεις απαλά με την ξύλινη κουτάλα

Πηγή: tlife.gr